Προϋπολογισμός (Live): Σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας

Προϋπολογισμός (Live): Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση – Στο βήμα ο πρωθυπουργός

Κορυφώνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 καθώς από τις 1.30 μ.μ. τον λόγο έχουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εφ΄όλης της ύλης, με αφορμή την πολύπλευρη κρίση σε υγειονομικό, οικονομικό-κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία ενώ λίγο πριν ήταν στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ είχε προηγηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.  

Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ακολουθούν οι υπόλοιποι αρχηγοί με βάσει την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Αργά το βράδυ πριν από τον πρωθυπουργό θα προηγηθούν οι δύο υπουργοί, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. H πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού. Έως το μεσημέρι έχουν μιλήσει περισσότεροι από 200 βουλευτές και υπουργοί. Στην ονομαστική ψηφοφορία, 50 βουλευτές θα είναι παρόντες και 250 θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε σχέση με τα αίτια που οδήγησαν στη μνημονιακή κρίση κατέθεσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει το αίτημα.

Απέρριψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ως ανεπαρκέστατη την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της χώρας σε καθεστώς μνημονίων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της, χαρακτηρίζοντας «μνημείο αντιλαϊκότητας» τον προϋπολογισμό.

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό εγωκεντρικό επιδειξία με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης να ζητήσει την διαγραφή της λέξης «επιδειξίας» από τα πρακτικά γιατί αποτελεί ύβρη, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώνει την αρχική της θέση κάνοντας λόγο για επιδειξιομανή.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση