Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων – Εντός 2021 τα Rafale

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων – Εντός 2021 τα  Rafale

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται και που θα μείνουν κλειστές και την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες για την ψήφιση του προυπολογισμού του 2021. Παράλληλα αποκάλυψε πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή και η συμφωνία για την παραλαβή 18 μαχητικών Rafale.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως για όλες τις πληττόμενες  επιχειρήσεις, από την εστίαση και το λιανεμποριο μέχρι τον αθλητισμό, που μένουν κλειστές με εντολή του κράτους, θα υπάρχει μείωση των ενοικίων τους κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Παράλληλα δήλωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα έρθει τον Ιανουάριο και το κατώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων θα είναι της τάξεως των 1000 ευρώ.

Μάλιστα απαντώντας με το τρόπο αυτό στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα περί κυβερνήσεως που δεν κατανοεί τα προβλήματα και λειτουργεί υπερ των συμφερόντων μεγάλων εταιρειών αναρωτήθηκε αν αυτή η απόφασή σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται την περίοδο της πανδημίας αφορούν  τους πλούσιους και τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα Εθνικά Θέματα και τα ελληνοτουρκικά προαναγγέλλοντας την υπογραφή της προμήθειας 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale σημειώνοντας πως τις προσεχείς ημέρες θα έρθει στη Βουλή η σχετική συμφωνία ώστε η προμήθεια να γίνει εντός του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ που αποφάσισε να δηλώσει παρών στις αμυντικές δαπάνες του προυπολογισμού, που ειθισται να υπερψηφίζονται τουλάχιστον και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Απέδωσε την απόφαση αυτή στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται από την μία με «πατριωτικό τσαμπουκά» και από την άλλη να καταψηφίζει τα κονδύλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι «πατριωτισμός με ξένα κόλυβα»,

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση