«Μαύρος» Νοέμβριος για την εξέλιξη της πανδημίας-Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία (video)

«Μαύρος» Νοέμβριος για την εξέλιξη της πανδημίας-Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία (video)

«Μαύρος» αποδείχτηκε ο Νοέμβριος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς ήταν ο μήνας που καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και θανάτων από κορoνοιό.

Στις αρχές Αυγούστου, o δείκτης θετικότητας ήταν μόλις 0.85%, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου εκτοξεύτηκε στο 10.35%. Στις 12 του μήνα έσπασε το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων με 3.316 νέες μολύνσεις, ενώ στις 28 καταγράφηκαν 121 θάνατοι.

Με τον δείκτη θετικότητας πάντως, να έχει μειωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, το ενδιαφέρον των επιδημιολόγων έχει στραφεί στη Βόρεια Ελλάδα όπου, παρά τη μείωση των εισαγωγών, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει.

Οι επιδημιολόγοι χτυπούν καμπανάκι για έξι νομούς. Για την Ημαθία, όπου νοσηλεύονται 103 άνθρωποι από τα 486 κρούσματα, την Πέλλα, όπου στο νοσοκομείο βρίσκονται 84 από τα 548, την Δράμα με 83 ασθενείς από 453 κρούσματα, την Πιερία με 80 νοσηλείες από 587 κρούσματα, την Ξάνθη, με  38  νοσηλευομένους από 376 θετικούς στον ιό και στη Φλώρινα, όπου στο νοσοκομείο βρίσκονται τα 26 από τα 172 κρούσματα.

«Το lockdown αποδίδει αργά αλλά σταθερά», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ3. Εξήγησε ότι τόσες εβδομάδες δεν έχουμε αισθητή μείωση των κρουσμάτων, διότι όταν ελήφθησαν τα μέτρα, ήδη το ιικό φορτίο ήταν πολύ υψηλό, ενώ τόνισε ότι δημιουργεί ανησυχία για μία εκ νέου αναζωπύρωση, η όποια χαλάρωση.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας θα ξεκινήσει εντός 24 ωρών, από την παραλαβή των εμβολίων.
Θα γίνεται με ραντεβού και  οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να τους αποστέλλεται SMS που θα ορίζει όλες τις λεπτομέρειες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση