Καλύτερος ο Παναθηναϊκός 2-1 την… προβληματική ΑΕΚ

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός 2-1 την… προβληματική ΑΕΚ

Δίκαιη νίκη με 2-1 πήρε ο καλύτερος Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ που προβλημάτισε σε ένα ακόμη παιχνίδι στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μακέντα στο 34’ και ο Κουρμπέλης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+2) πέτυχαν τα γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Ολιβέιρα στο 87′ μείωσε στο τελικό 1-2.

Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο ντέρμπι και στο 4ο λεπτό απείλησε με τον Μαουρίτσιο που σε κενή εστία βρήκε τη μπάλα άσχημα με το σώμα και η ευκαιρία χάθηκε. Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς μέχρι το 25’ χωρίς όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Διούδη.

Στο 34’ ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ασίστ στον Μακέντα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (0-1) βάζοντας σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό. Τέσσερα λεπτά αργότερα (38’) ξανά ο Χατζηγιοβάνης «άδειασε» με υπέροχη προσπάθεια τον Ινσούα και δοκίμασε να τελειώσει μόνος, αλλά ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ζαγαρίτης πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο, πάσαρε στον Κουρμπέλη που διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού» (0-2).

Η ΑΕΚ ήταν αναιμική δεν μπορούσε να αντιδράσει και φάνηκε στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά μετά την είσοδο του Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που μείωσε στο 87΄ από σέντρα του Παουλίνιο και έδωσε «άγρια ομορφιά» στο ματς για τα επόμενα 7-8 λεπτά με τις καθυστερήσεις, χωρίς όμως αίσια κατάληξη για την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Ιρφάν Πέλιτο (Βοσνία)

Κίτρινες: Λιβάγια, Κρίστιτσιτς, Ινσούα – Βιγιαφάνιες, Ζαγαρίτης, Μακέντα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82΄ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66΄ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82΄ Μαχαίρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (87΄ Πούγγουρας), Βιγιαφάνιες (70΄ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87΄ Χουανκάρ), Μακέντα (72΄ Αγιούμπ)

 

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση