Tηλεκπαίδευση: Ξεκινάει σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Share this

Πρεμιέρα στην υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν σήμερα οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της χώρας.

Για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Στην τηλεκπαίδευση, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση για όσο θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Υτο υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες, με τις οποίες συνεργάζεται, για την τηλεκπαίδευση. Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι Δευτέρα και Τρίτη λειτουργούσε η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου, στην ΕΡΤ2, η οποία μάλιστα σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης χθες, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, κατά τη διάρκεια του τρίωρου 9:00- 12:00 που άρχισε να μεταδίδεται, συντονίστηκαν περισσότερα από 278.000 παιδιά, για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα μαθήματα που μετέδωσε η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, ποσοστό που έφτασε στο 51,6% της τηλεθέασης στις ηλικίες 4-14 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this

Αφήστε μια απάντηση