H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

H Samsung ξεπερνάει την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η Samsung ξεπέρασε σε αποστολές smartphone την Apple στην Αμερική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics ο κορεάτικος κολοσσός κατάφερε να είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε αποστολές smartphone στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

H Samsung κατείχε το 33,7% του μεριδίου των συνολικών αποστολών smartphone στην Αμερική για το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, με αύξηση 6,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019. Η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, με συνολικό μερίδιο 30,2%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε σταθερά την LG, η οποία στην αμερικανική αγορά τα πάει πολύ καλύτερα από ότι στην Ευρώπη, με συνολικό μερίδιο 14,7%.

Βέβαια, μη ξεχνάμε ότι σημαντικός παράγοντας ήταν η καθυστερημένη έλευση των iPhone 12, καθώς παραδοσιακά η Apple κυκλοφορούσε τις νέες συσκευές της το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το Galaxy Z Fold 2 αλλά και το Galaxy Note 20 έδωσαν επιπλέον ώθηση στη Samsung, σπάζοντας ένα σερί της Apple πολλών ετών. Από την άλλη, η κυκλοφορία των iPhone 12 σίγουρα θα αλλάξει το τοπίο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπου και αναμένουμε την Apple να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση.

Πηγή

H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνιαTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης