Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη της μητέρας που κατηγορείται ότι υποκίνησε κατάληψη στις Βουκολιές

Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη της μητέρας που κατηγορείται ότι υποκίνησε κατάληψη στις Βουκολιές

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά η δίκη της μητέρας που φέρεται ότι υποκίνησε την κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βουκολιών, το πρωί της Τρίτης 15/9. Η διευθύντρια, αλλά και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βουκολιών, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της μητέρας, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για υποκίνηση της κατάληψης, αποτροπή μαθητών για χρήση μάσκας, καθώς και απειλή και εξύβριση εκπαιδευτικών.

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο εισαγγελέας Χανίων παρέπεμψε τη γυναίκα να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή. Λόγω της απουσίας των μαρτύρων η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε εκ νέου για την Τετάρτη 23 του μήνα.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Χανίων, η μητέρα αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι ως στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, εφαρμόζει αυστηρά, στους χώρους που εργάζεται, τις οδηγίες των ειδικών για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Δηλώνει ωστόσο ότι αντιτίθεται στην υποχρεωτικά επιβαλλόμενη χρήση μάσκας.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει και η ίδια μήνυση κατά της διευθύντριας του σχολείου, αφού, όπως υποστηρίζει η μητέρα, προσπάθησε να «σπάσει» την κατάληψη κινούμενη με το αυτοκίνητό της προς την καγκελόπορτα του σχολείου, πίσω από την οποία υπήρχαν μαθητές.

 

www.ert.gr

Σοφία Θεοδωράκη
image}

Αφήστε μια απάντηση