Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας

Θλίψη στην κοινωνία της Καρδίτσας στο άκουσμα του θανάτου του Βαγγέλη Μπούτα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ, και συνδικαλιστής του αγροτικού κινήματος.
Έφυγε σήμερα σε ηλικία 66 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο αλλά και ταλαιπωρημένος από ατύχημα που είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2018, ενώ δούλευε στο αμπέλι του. Εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος, αγωνιστής, και άνθρωπος της καθημερινής πάλης, προσπάθησε να ανακάμψει από τον σοβαρό τραυματισμό του και είχε δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις στη Νίκαια, τον Φεβρουάριο του 2019, έχοντας αφήσει τη θέση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας. Συνέχισε να δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ως το τέλος. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες κι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ την τετραετία 1996 – 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση. διατελέσει Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993.
Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Συντακτική ομάδα ΕΡΤ Βόλου

www.ert.gr

Τάσος Οικονόμου
image}

Αφήστε μια απάντηση