Snapdragon 875: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του από τη Samsung

Snapdragon 875 Production by TSMC start

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες μακριά από το τέλος του 2020, όπου η Qualcomm μας παρουσίασε ήδη τα flagship SoC chipset της Snapdragon 865 και Snapdragon 865+, όμως η εταιρεία ήδη κοιτάει το μέλλον. Μάλιστα, ο επόμενος επεξεργαστής της ήδη έχει μπει στο στάδιο μαζικής παραγωγής.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Νότια Κορέα, η Samsung κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο με τη Qualcomm για την αποκλειστική παραγωγή του SoC Snapdragon 875, προσφέροντας καλύτερη προσφορά από την TSMC. Το εν λόγω συμβόλαιο, σύμφωνα με τις αναφορές, αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο γουόν Νότιας Κορέας. H Samsung Semiconductor Company έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του flagship SoC, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2020, αν και αναμένουμε τα πρώτα smartphone που θα τον ενσωματώσουν να κυκλοφορήσουν στο πρώτο μισό του 2021.

Από τις πρώτες εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το νέο SoC θα είναι η Xiaomi, με κάποιο flagship smartphone της σειράς Mi, ενώ αναμένουμε και την Oppo. Το νέο chipset θα ενσωματώνει το Snapdragon X60 modem με σύστημα RF. Επίσης, θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Quick Charge 5.0, ενώ αναμένουμε να δούμε και τη δύναμη των πέντε πυρήνων Cortex-X1, οι οποίοι θα συνδυάζονται με τρεις πυρήνες Cortex-A78.

Πηγή

Snapdragon 875: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του από τη SamsungTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης