Microsoft Surface Duo: Το firmware αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρεχε Windows

Το Surface Duo σημάνει την αναμενόμενη είσοδο του Surface brand στα smartphones, όμως το περίεργο είναι για κάποιους ότι τρέχει Android. Ο Panos Panay έχει ήδη δηλώσει πως η συσκευή δεν έχει καμία σχέση με το τι είχε αναπτύξει παλαιότερα η εταιρεία, όμως όσοι ακολουθούσαν την ιστορία των Windows Mobile γνωρίζουν ότι έχουμε ξαναδεί το Surface Duo, με άλλο όνομα.

Συγκεκριμένα, το 2017 είχαν έρθει στο φως τα πρώτα στοιχεία ενός νέου smartphone από τη Microsoft, με το κωδικό όνομα Andromeda. Όμως, μιλάμε για μία εποχή πριν τον επίσημο “θάνατο” των Windows 10 Mobile, όπου η Microsoft ήθελε όλες της οι συσκευές να τρέχουν το ίδιο Windows Core OS. Φαίνεται πως το Surface Duo ήταν κάποτε η συσκευή Andromeda, ή τουλάχιστον η Microsoft προσπάθησε αρχικά να τρέξει το λειτουργικό Core OS.

Τα παραπάνω ήρθαν στο φως από τον γνωστό developer @gus33000 στο Twitter, ο οποίος πήρε το λειτουργικό του Surface Duo και βρήκε ότι κάποια partitions είναι υπογεγραμμένα με την πιστοποίηση “Microsoft Andromeda Attestation CA 2017”, αν και όχι όλα. Επίσης, υπάρχει το Hypervison Firmware partition, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε συσκευές με Windows Core OS ή Windows 10 X.

Σε σχετική ερώτηση, ο @gus33000 απάντησε ότι υπάρχει η περίπτωση η συσκευή να μπορεί να τρέξει Windows 10, όμως η έλλειψη κάποιων acpi tablets θα κάνει δύσκολο το εν λόγω εγχείρημα. Όπως και να έχει, μπορεί να μην είναι εντελώς η ίδια συσκευή με το Andromeda project, όμως σίγουρα το Surface Duo δε δημιουργήθηκε από την αρχή για να τρέχει λειτουργικό σύστημα Android.

Πηγή

Microsoft Surface Duo: Το firmware αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρεχε WindowsTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης