Γαλάτσι: Μαρτυρίες για τη δράση της ανήλικης συμμορίας

Γαλάτσι: Μαρτυρίες για τη δράση της ανήλικης συμμορίας

Ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών και των οικογενειών τους έχει γίνει η ομάδα των «νταήδων του Γαλατσίου» η οποία απαρτίζεται από Έλληνες και Αλβανούς μαθητές. Η συγκεκριμένη συμμορία έχει προκαλέσει σοβαρά επεισόδια και η δράση της επεκτείνεται στο Γαλάτσι, το Ηράκλειο και τα Πατήσια.

Δύο εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή από συνομήλικους του σε πάρκο του Γαλατσίου, οι συνθήκες και οι νέες μαρτυρίες για τον τρόπο που χτυπήθηκε ο Αλέξανδρος συγκλονίζουν.

«Η κόρη μου άκουγε τα χτυπήματα, το σύρσιμο, τα χτυπήματα στο κεφάλι… χτυπώντας με κλωτσιές και το κεφάλι στο αυτοκίνητο κάνοντας βαθουλώματα, το παιδί μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο…», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Η Βάσω Γαλιατσάτου , μητέρα του Αλέξανδρου, 14 ημέρες μετά προσπαθεί να βοηθήσει τον γιο της να σταθεί ξανά στα πόδια. Η υγεία του γιού της πηγαίνει καλύτερα χωρίς ωστόσο να έχει αναρρώσει. Όπως δήλωσε: «Οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί, έχει πονοκεφάλους, ίσως χρειαστεί χειρουργείο…Τώρα του έχουν βγει όλες οι φοβίες.. τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα».

Δυο ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου Αλέξανδρου στο Γαλάτσι, στην ίδια πλατεία μία παρέα μαθητών δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα μεγαλύτερων παιδιών. Τα όσα συνέβησαν περιέγραψε στην ΕΡΤ ένας από τους γονείς, ζητώντας να μην αποκαλύψουμε τα στοιχεία του: «το παιδί μου καθόταν με τους φίλους του σε ένα παγκάκι όταν μια παρέα δέκα ατόμων τους επιτέθηκαν χωρίς καμία αφορμή. Ευτυχώς δεν τους χτύπησαν πολύ. Το παιδί μου δεν τους αναγνώρισε, δεν ξέρω αν είναι από την ομάδα των παιδιών που ξυλοκόπησαν τον Αλέξανδρο στην ίδια πλατεία».

Όπως τονίζει ο Βαγγέλης Βερτόπουλος – ψυχολόγος: «μέσα στον όχλο υπάρχει διάχυση της ευθύνης… μπορώ να πάω και εγώ να εκφράσω την επιθετικότητα μου…».

Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία, με τους γονείς να καταγγέλλουν ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα.

Από τα 20 άτομα που χτύπησαν βάναυσα τον 17χρονο Αλέξανδρο οι τέσσερις βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Άλλα πέντε άτομα έχουν αναγνωριστεί από το θύμα και αναζητούνται.

Ρεπορτάζ: Mάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση