Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν σε εξέλιξη πριν από τις 8.30 βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε για λίγη ώρα στην πλατεία Σιντριβανίου.

Νωρίτερα, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αφού πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, στο πλάσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, κατέληξαν στην Καμάρα και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, αντίστοιχα, όπου διαλύθηκαν.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast-track διαδικασίες στο Κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, των εργαζομένων σε όλους τους τομείς».

Στη συγκέντρωση σωματείων μίλησαν οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Παϊδάς και Μιχάλης Γιαννάκος.

Αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης ενώ άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Φωτεινή Γιολτζίδου

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση