Κ. Ζαχαριάδης: Στη Μόρια έσπειραν μίσος θέρισαν τραγωδία (audio)

Κ. Ζαχαριάδης: Στη Μόρια έσπειραν μίσος θέρισαν τραγωδία (audio)

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Ο Κ. Ζαχαριάδης σε ερώτηση γιατί ο κ. Τσακαλώτος απουσιάζει από την ομάδα των τομεαρχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο «Ευκλείδης είναι πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέσα από αυτό έχει την ευθύνη επιτήρησης ενός πολύ μεγάλου τμήματος που καλύπτει την οικονομία. Είναι αυτονόητο ότι κάποιοι την επόμενη ημέρα θα έψαχναν να βρουν εμφύλιες συγκρούσεις και υποβαθμίσεις. Δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι μία συλλογικότητα της Αριστεράς, λειτουργεί με τρόπο ανοιχτό και συνεργατικό και πολύ σύντομα θα δούνε και αυτή την πρόβλεψη που κάνουν, περί εσωκομματικών μαχαιρωμάτων, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Για τα γεγονότα και την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση που αφήσαμε στη Μόρια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πριν από 13-14 μήνες η Μόρια είχε 5.700 ανθρώπους», ωστόσο όπως είπε η Κυβέρνηση της ΝΔ «την άφησε να γίνει κόλαση. Η Μόρια στο πικ των μεταναστευτικών ροών έφτασε να έχει 25 χιλιάδες και χθες που έγινε το περιστατικό είχε 13 χιλιάδες. Που 5 που 13. Στη Μόρια στη ΒΙΑΛ στη Σάμο υπάρχουν συνθήκες που να εγγυώνται υγειονομική ασφάλεια και υγειονομικά μέτρα για τον πρόσφυγα, για τον μετανάστη για τον κάτοικο του νησιού; Αν είσαι στην κόλαση δίπλα δεν μπορείς να έχεις ευημερία και παράδεισο. Έτσι έχουν αφήσει τα νησιά μας» είπε και συμπλήρωσε ότι « έπρεπε τάχιστα αυτές τις δομές να τις αποσυμφορήσουν και να τις αποσυμπιέσουν. Ήταν θέμα χρόνου όταν θα είχαμε κρούσμα covid. «Όταν σπέρνεις μίσος θερίζεις τραγωδίες. Είναι προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και αυτών που διαχειρίστηκαν το προσφυγικό».
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι «δεν πάμε σε ένα δύσκολο χειμώνα πάμε σε ένα σκληρό και βάρβαρο χειμώνα. Πέρα από τις δυσκολίες της πανδημίας υπάρχουν και οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης οι οποίες δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας, μεγαλύτερες ανισότητες, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη ανέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είχαν βάλει σε ύφεση την ελληνική οικονομία από το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Βλέπουμε συγκεκριμένες επιλογές και απουσία σχεδίου. Πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα για την κοινωνία και για την οικονομία».
Για την στάση της Ευρώπης και της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν έκαναν σε αυτό τον χρόνο όλα όσα έπρεπε για να δείξουν στην Τουρκία ότι εάν κάνεις φασαρία, εάν παραβιάζεις το διεθνές δίκαιο, εάν κάνεις εκβιασμούς, θα έχεις το μέγιστο δυνατό οικονομικό, πολιτικό, διπλωματικό και γεωστρατηγικό κόστος».

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση