Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές γονέων σε εκπαιδευτικούς για την χρήση μάσκας (video)

Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές γονέων σε εκπαιδευτικούς για την χρήση μάσκας (video)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν εξώδικα από γονείς μαθητών, οι οποίοι απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εφόσον δάσκαλοι και καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά τους τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τα επίμαχα εξώδικα ώστε να εξακριβωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις . Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να εξεταστεί ειδικά, τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν εξώδικα γονέων στα οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις για προσφυγές στην Δικαιοσύνη αν επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάση Κικινή, το εξώδικο υπογράφεται από 217 γονείς που ζητούν  γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.

Οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κικινής Θανάσης και πρόσθεσε ότι «η ΚΥΑ θωρακίζει τη λειτουργία τους» ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στο σχολείο.

Ο κ. Κικινής ζήτησε, μεταξύ άλλων, λιγότερο αριθμό μαθητών στα τμήματα και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

«Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη για την προστασία του οργανισμού από ιούς ή λοιμώξεις του αναπνευστικού» τόνισε στην ΕΡΤ ο παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής και ανέφερε ως παράδειγμα τους μικρούς ασθενείς στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, που φορούν μάσκες για να προστατευθούν σε συνθήκες συγχρωτισμού από τη μετάδοση λοιμώξεων.

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση