Τραμ: 25 νέοι συρμοί έως το Μάιο του 2021 (video)

Τραμ: 25 νέοι συρμοί έως το Μάιο του 2021 (video)

Στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό παραδόθηκαν οι δύο πρώτοι συρμοί οι οποίοι θα ενταχθούν στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έως το τέλος του χρόνου. Οι υπόλοιποι 23 συρμοί θα παραδοθούν τμηματικά μέχρι τον Μάιο του 2021.

Όπως δήλωσε ο Ηλίας Μανιατάκης – πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων τραμ: «έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την τεχνογνωσία ούτως ώστε μέσα από το δημόσιο χαρακτήρα των δημόσιων αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών να υπάρχει ποιοτικό, ασφαλές και φτηνό συγκοινωνιακό έργο».

Τα νέα – πορτοκαλί – τραμ έχουν μήκος 33,3 μέτρα και η χωρητικότητά τους φτάνει τα 270 άτομα.

Tο νέο τραμ διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που μετρά το σύνολο των επιβατών τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους. Η ταχύτητά του φτάνει τα 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ είναι κατασκευασμένο κατά 95% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο νέο τραμ ξεναγήθηκε η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών, ο υφυπουργός ανάπτυξης κι επενδύσεων και ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών – Μεταφορών: «να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο υπο-επένδυσης επενδύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο σε νέους συρμούς, σε νέα λεωφορεία, σε νέα τραμ, να γίνουν προσλήψεις που έχουν να γίνουν πάνω από 10 χρόνια στον ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ».

Οι εργασίες ανάπλασης του φαληρικού Δέλτα – οι οποίες καθυστερούν την επέκταση του τραμ στην πόλη του Πειραιά – θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους σύμφωνα με την περιφέρεια – και το δίκτυο του τραμ θα φτάνει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση