LG OLED55CX6LA review: Η τεχνολογία OLED στα καλύτερά της

Κάθε φορά που η LG κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο τηλεόρασης OLED περιμένουμε με ανυπομονησία να το δοκιμάσουμε για να ανακαλύψουμε πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η εικόνα στην συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η OLED55CX6LA είναι το προσιτό μοντέλο της εταιρείας για το 2020 με gaming προσανατολισμό με την κορυφαία σειρά της LG για φέτος να ακούει στην κωδική ονομασία GX. Την σειρά CX ή C Ten όπως θέλει να την αποκαλούμε η LG θα την συναντήσετε σε τέσσερις διαφορετικές διαγώνιους 48, 55, 65 και 77 ιντσών.

Η τηλεόραση έχει πάχος μόλις και όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο λεπτότερη φαίνεται σε σχέση με το μέγεθός της. Υποστηρίζει τα πρότυπα HDR10, Dolby Vision και HLG HDR. Δεν υποστηρίζει HDR10+ όπως άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο Dolby Vision είναι πιο διαδεδομένο από το περιεχόμενο HDR10+.

Όλες οι έξυπνες λειτουργίες είναι ενσωματωμένες στην πλατφόρμα webOS της LG. Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατή με Apple TV+, Google Play, Netflix, Rakuten, YouTube και Amazon Prime Video. Όταν κάποια από αυτές τις εφαρμογές προσφέρουν ήχο Dolby Vision ή / και Dolby Atmos η τηλεόραση είναι θέση να τις υποστηρίξει. Η υποστήριξη της Apple επεκτείνεται στα AirPlay 2 και στο HomeKit.

Παρόλο που δεν έχει αλλάξει ριζικά για αρκετές γενιές τώρα, το λειτουργικό σύστημα webOS παραμένει εύκολο στη χρήση και προσαρμόζεται στις ανάγκες μας προσφέροντας πολλές επιλογές περιεχομένου καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην οθόνη μας. Είναι full εξοπλισμένη φωνητικά, με υποστήριξη για το σύστημα ThinQ της LG, το Amazon Alexa και το Google Assistant και δεν έχει την ανάγκη σύνδεσης εξωτερικών συσκευών ακρόασης.

Το magic remote τηλεχειριστήριο της LG, παρουσιάζει ενδιαφέρον με τον ασυνήθιστο τρόπο που σας επιτρέπει να δείχνετε στην οθόνη για να ορίσετε τις επιλογές που θέλετε και μετακινηθείτε στις λίστες μενού πάνω και κάτω μέσω ενός κάθετου τροχού.

Η OLED55CX6LA έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους απανταχού gamers. Διαθέτει 4 εισόδους HDMI που μπορούν να χειριστούν 4K στα 120fps με χρώμα 10-bit, αυτό που υπόσχονται PlayStation 5 και Xbox Series X ως τη μέγιστη ποιότητα εικόνας. H LG έχει υποσχεθεί ότι θα προσθέσει υποστήριξη και για το σύστημα AMD Freesync αργότερα μέσα στο έτος.

Υπάρχει επίσης η επιλογή HGIG, η οποία επιτρέπει σε συμβατές κονσόλες video games να αναλάβουν οι ίδιες την διαχείριση του HDR. Μιλώντας για παιχνίδια, στη λειτουργία Game Mode, η τηλεόραση έχει καθυστέρηση εισόδου λίγο πάνω από τα 13ms και πρόκειται για μια καλή τιμή.

Η συνεργασία της LG με την NVIDIA εξασφαλίζει μικρούς χρόνους απόκρισης στα παιχνίδια και εξασφαλίζει ότι ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης ταιριάζει με τις διακυμάνσεις των καρέ του παιχνιδιού, ακόμα και σε υψηλή ανάλυση. Η OLED55CX6LA είναι η πρώτη στον κόσμο τηλεόραση με συμβατότητα G-SYNC.

Όπως συμβαίνει με τις τηλεοράσεις OLED, έτσι και η OLED55CX6LA προσφέρει εξαιρετική απόδοση της αντίθεσης, του κοντράστ που λέμε. Η LG έχει εργαστεί σκληρά για να επιτύχει πραγματικά μαύρο χρώμα και ταυτόχρονα να διατηρήσει λεπτομέρειας στις σκιές. Έτσι, οι σκοτεινές σκηνές φαίνονται πολύ φυσικές και συναρπαστικές.

Τα επίπεδα του μαύρου χρώματος παραμένουν αναλλοίωτα ανεξάρτητα από τη γωνία που παρακολουθείτε τηλεόραση σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις τεχνολογίας LED/LCD. Το εφέ της σαπουνόπερας όταν παρακολουθήσαμε παλαιότερες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν μαγνητοσκοπηθεί στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο μειώνεται αισθητά επιλέγοντας την λειτουργία Cinema Clear.

Το πιο πρόσφατο σύστημα επεξεργασίας εικόνας AI Picture Pro της LG αυξάνει την ευκρίνεια και τη λεπτομέρεια της εικόνας από πηγές HD προσθέτοντας ελάχιστο θόρυβο με την χρωματική απόδοση και τον τόνο του δέρματος να παραμένουν εξαιρετικές. Οι λειτουργίες Dolby Vision IQ και AI Brightness Control είναι εδώ και κάνουν σημαντική προσπάθεια για να αυξήσουν την φωτεινότητα της τεχνολογίας OLED.

Ο ήχος της LG OLED55CX6LA είναι ιδιαίτερα καλός και ξεχωρίζουν οι λειτουργίες AI Sound Pro που προσφέρει ένα ηχητικό αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος της τηλεόρασης με τα εφέ να ξεχύνονται μέσα στο χώρο και να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αλλά και η επιλογή AI Sound προσφέρει πολύ πιο δυνατό και εντυπωσιακό ήχο καλύτερο θα λέγαμε από την προεπιλεγμένη λειτουργία Dolby Atmos.

Συνολικά η LG OLED55CX6LA είναι μια τηλεόραση με gaming προσανατολισμό που βελτιώνεται σε σχέση με τους προκατόχους της σε κάποιους βασικούς τομείς προσφέροντας καλύτερη κίνηση και λεπτομέρεια στο σκοτάδι έχοντας με έναν απίθανα λεπτό σχεδιασμό.

LG OLED55CX6LA review: Η τεχνολογία OLED στα καλύτερά τηςTechblog.gr

Κώστας Βλαχάκης