Μάχη ανακοινώσεων κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για κορονοϊό και εμβόλιο (video)

Μάχη ανακοινώσεων κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για κορονοϊό και εμβόλιο (video)

Μάχη ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Με μια εκτενή ανακοίνωση, κυβερνητικές πηγές, αφού κάνουν λόγο για μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «αγνοώντας πραγματικά στοιχεία, αποσιωπώντας αλήθειες, επενδύει στην παραπληροφόρηση για να κερδοσκοπήσει πολιτικά ποντάροντας στην ανησυχία του κόσμου που παρατηρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο», προχωρούν στην «παράθεση της πραγματικότητας σημείο προς σημείο».

«Σε αντίθεση με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο τουρισμός άνοιξε «άρον-άρον και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ», ο τουρισμός άνοιξε μεθοδικά και μετά από εκτενή υγειονομικό αλλά και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Δεν άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ πως μόνο 725 κρούσματα βρέθηκαν σε 333 χιλιάδες ελέγχους και 2,6 εκατ. αφίξεις; Δεν ξέρει πως για κάθε χώρα στην οποία επιβάλλεται υποχρέωση τεστ σχεδόν μηδενίζεται η τουριστική ροή, καθώς δεν είναι διαθέσιμα σε επαρκή αριθμό αυτά τα τεστ σε πολλές χώρες; Γιατί δεν προτείνει ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα αυτό που λέει δια της πλαγίας: όλοι στο ταμείο ανεργίας και ο τουρισμός κλειστός;», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι όσον αφορά «την πληρότητα των αεροπλάνων, τα πρωτόκολλα για τις αεροπορικές πτήσεις είναι συμφωνημένα σε διεθνές επίπεδο, από όλες τις χώρες, με επιστημονικά κριτήρια», ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα πλοία, αυτή «συντελέσθηκε σταδιακά και πάντα με βάση τις αποφάσεις των υπεύθυνων λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από 36.000 έλεγχοι σε επιβάτες πλοίων και έχουν επιβληθεί κυρώσεις στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παραβίαση των μέτρων, σημειώνοντας ότι «μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα σε κανένα μέλος πληρώματος των πλοίων τα οποία έρχονται καθημερινά σε επικοινωνία με τους ταξιδιώτες στα νησιά, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα εφαρμογής των μέτρων από όλους τους υπόχρεους επί των πλοίων».

Μεταξύ άλλων, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «τα μέτρα προστασίας είναι δυναμικά και προσαρμόζονται στο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται κάθε εβδομάδα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι αναγκαία όταν ο δείκτης διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι υψηλότερος του 1 και όχι – παρά σε συγκεκριμένους χώρους που υποδεικνύουν οι ειδικοί- όταν είναι κάτω του 1».

Τέλος, όσον αφορά το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων οι ίδιες πηγές προτρέπουν «να μη μιλάει για έλλειψη σχεδίου στην παιδεία το κόμμα που υιοθέτησε ως δήθεν «υπεύθυνη» στάση το να μείνουν κλειστά τα σχολεία, σπεκουλάροντας στην εύλογη ανασφάλεια των γονιών τον περασμένο Μάιο. Και τελικά διαψεύστηκε πανηγυρικά από την ανταπόκριση εκπαιδευτικών και μαθητών στο οργανωμένο και χωρίς κρούσματα άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων».

«Τα σχολεία θα ανοίξουν, όπως παντού στον υπόλοιπο κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες και τα αυστηρά πρωτόκολλα των ειδικών, οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

«1438 λέξεις πανικού από τις κυβερνητικές πηγές για να καλύψουν το μπάχαλο με τις επιλογές τους που έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων», απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «όσες λέξεις και να γράψουν η πραγματικότητα τους διαψεύδει παταγωδώς».

«Και εκτός από ψεύτες είναι πια επικίνδυνοι…», τονίζουν.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι «συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για να κρύψει τις αντιφάσεις και τις απίστευτες παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησαν στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων».

«Για την κυβέρνηση η αύξηση οφείλεται στη χαλάρωση στο εσωτερικό και τον εφησυχασμό», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει μια σειρά από γεγονότα για τα οποία, όπως σχολιάζει σκωπτικά, «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δηλαδή δεν ευθύνεται»:

«- Για το άνοιγμα του τουρισμού άρον-άρον και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, όπως απαίτησαν από τον κ. Μητσοτάκη ξένοι tour operators.
– Για την πληρότητα 100% στα αεροπλάνα, όπως απαίτησαν αεροπορικές εταιρείες.
– Για το μπάχαλο με τα διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.
– Για την άρνηση να αυξηθούν τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα οι πολίτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες.
– Για την αύξηση της πληρότητας των πλοίων, όπως απαίτησαν από τον κ. Μητσοτάκη οι εφοπλιστές.
– Για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα καταστήματα, την οποία επανέφεραν άρον-άρον μετά από ενάμιση μήνα.
– Για την παραδοχή της απόκρυψης κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, όπως στην Πάρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.
– Για την παταγώδη αποτυχία του δήθεν επιτελικού κράτους που δεν μπορεί να συντονιστεί με τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές για την τήρηση των μέτρων.
– Για τα αναποτελεσματικά μέτρα που και την πανδημία δεν αντιμετωπίζουν και καταστρέφουν όποια επιχείρηση πασχίζει να αντέξει στην πρωτοφανή ύφεση που έρχεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη.
– Για την άρνηση να στηριχθούν με ρευστότητα οι επιχειρήσεις και την απόφαση να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι με μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών.
– Για το γεγονός ότι άφησε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα όλο το καλοκαίρι, αφού όσοι εργαζόμενοι έχουν μπει σε αναστολή τον Ιούνιο και Ιούλιο θα πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 534 ευρώ στο τέλος Αυγούστου.
– Για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα σχέδιο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: εν μέσω πανδημίας ανοίγει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και υποχρεώνει γονείς και εκπαιδευτικούς να πληρώνουν μόνοι τους το κόστος για τις απαραίτητες μάσκες που θα απαιτούνται καθημερινά».

«Γενικά, η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τίποτα και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες κάθε μέρα ότι οι ίδιοι φταίνε και για την έξαρση της πανδημίας και γιατί δεν καταλαβαίνουν πόσο τέλεια τα έχει κάνει όλα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι, παραδίδοντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι « η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία» καθώς και ότι «ανοίγει τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία και με μετακύλιση της ευθύνης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», ενώ για το ίδιο θέμα και μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είπε χαρακτηριστικά: «Τι σχεδίασε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων; Τίποτα!».

Αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «η κυβέρνηση για να καλύψει τα ψέματα του κ. Κικίλια, που επανέλαβε και ο κ. Μητσοτάκης, διαρρέει ως δήθεν επιβεβαίωση ότι τον Δεκέμβριο θα έχουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, μία ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca από τις 14 Αυγούστου, τέσσερις μέρες δηλαδή πριν το ξεκάθαρο άδειασμα της Κομισιόν στον υπουργό Υγείας στις 18 Αυγούστου».

«Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να επιδίδονται σε εμπόριο ελπίδας, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών για την πανδημία με δεσμεύσεις για εμβόλιο τον Δεκέμβριο, το οποίο όμως ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο», καταλήγουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί να εξαντλούνται σε συζητήσεις για το ποια χώρα έχει τον πιο πολύ κορωνοϊό (!!), όπως σήμερα στο briefing του κ. Πέτσα, να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Κίνημα Αλλαγής.

«Παρότι όλες αυτές τις ημέρες ακούμε πολλά για τις ευπαθείς ομάδες και την ατομική ευθύνη, δεν έχουμε ακούσει τίποτα για το τι μέτρα έχουν παρθεί και τι σχέδιο υπάρχει για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Παίζουν» με τις ζωές των παιδιών μας, όπως έπαιξαν με την αφροσύνη τους στο θέμα του τουρισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση».

«Θα αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις ευθύνες της ώστε να σχεδιάσει πραγματικά την έξοδο από την πανδημία και την εντεινόμενη οικονομική ζοφερότητα;», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση