Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου (video)

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου (video)

Στις 7 Σεπτεμβρίου και με όλα τα μέτρα προστασίας, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τις συνθήκες λειτουργίας τους θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τρεις εβδομάδες απομένουν για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται διάφορες εναλλακτικές για την έναρξη των μαθημάτων με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Η Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι επικρατέστερο σενάριο αποτελεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ υπάρχει και το σενάριο να αρχίσει το σχολικό έτος με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα καθίσουν στα θρανία.

«Να τηρούμε μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, να τηρούμε τις αποστάσεις και εκεί που θα πρέπει εκτός σχολείου ή και μέσα στο σχολείο αν χρειαστεί να φοράμε τη μάσκα μας. Αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον. Εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τις επόμενες ημέρες θα δώσει την εικόνα για το ποιο σενάριο θα επικρατήσει για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Είναι χρήσιμο να υπάρξει μια περίοδος μίας – 2 εβδομάδων μετά την ολοκλήρωση των εκδρομέων. Να αποφύγουμε ένας εκδρομέας να πάει στο σπίτι του και ένα παιδί το οποίο την επόμενη μέρα θα πάει στο σχολείο του και να μεταφέρει τον ιό» σημείωσε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας.

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι γονείς και προτείνουν να αρχίσει το σχολικό έτος με διαδικτυακά μαθήματα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί αν η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική για τους μαθητές.

Η κα. Γκίκα ανέφερε ότι για τη χρήση μάσκας δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Πρόσθεσε ότι ακόμα κι αν χρειαστεί να φορεθεί και από μαθητές θα υπάρξει ενημέρωση και εκμάθηση για τη σωστή χρήση της.

Για λάθος χειρισμούς κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση.

«Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η Κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών» σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση διέθετε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων. Σήμερα ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας όταν ανάγει σε κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την εξάπλωση του κορωνοϊού το πώς θα συμπεριφερθούν παιδιά Δημοτικού! Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο στους μαθητές, τη νεολαία και τους γονείς και να αναλάβει την δική της τεράστια ευθύνη» τόνισε το ΚΚΕ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση