Σέρρες: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Παγγαίο

Σέρρες: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Παγγαίο

Προς μερικό έλεγχο οδηγείται η φωτιά στο όρος Παγγαίο, που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Μέχρι στιγμής στάχτη έχουν γίνει 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο δάσος με οξιές που υπάρχει πιο κάτω.

Παρά το γεγονός ότι  από νωρίς σήμερα το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, λόγω του εξαιρετικά δύσβατου  της περιοχής και της αδυναμίας συμμετοχής πυροσβεστικών οχημάτων, εστίες εξακολουθούν να μαίνονται ακόμη και τώρα.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα και τον ανεφοδιασμό νερού. Η κατάσβεση γίνεται με σκαπτικά μέσα και την πολύτιμη βοήθεια από ελικόπτερο, που από το πρώτο φως της μέρας έκανε ρίψεις νερού» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τριάντα πυροσβέστες από Σέρρες, Ν.Ζίχνη και Ροδολίβος, όπως επίσης και πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στο σημείο και σε υψόμετρο 1500 μέτρων  προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Όσον αφορά στα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πτώση κεραυνού.

www.ert.gr

Θάλεια Καμπουρίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση