O CEO της Xiaomi μιλάει για το Mi Mix Alpha, τη σειρά Mi Mix αλλά και το SoC Surge

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το επετειακό event της Xiaomi για τα 10 της χρόνια στην αγορά των smartphones. Αυτή τη στιγμή διάλεξε ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, για να απαντήσει ανοιχτά στα τρία πιο καυτά ερωτήματα των οπαδών της εταιρείας, σχετικά με τη σειρά Mi Mix αλλά και το System on Chip της εταιρείας, Surge. Μιλώντας στο Weibo λοιπόν, ο Jun απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα:

Έρχεται νέο smartphone της σειράς Mi Mix;

Ο Jun επιβεβαίωσε πως η Xiaomi εργάζεται πάνω σε μία νέα συσκευή στη σειρά Mi Mix. Ο ίδιος ανέφερε πως η σειρά αντιπροσωπεύει καινοτόμες τεχνολογίες και ότι οι οπαδοί της σειράς θα πρέπει να έχουν μεγάλες προσδοκίες από αυτή. Όμως, γνωστοποίησε πως η επόμενη γενιά Mi Mix θα καθυστερήσει, οπότε όσοι περιμένατε να ανακοινωθεί σύντομα, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή παραπάνω.

Τι απέγινε το Mi Mix Alpha;

Ο Jun αποφάσισε να σταματήσει τη φημολογία περί του Mi Mix Alpha μία για πάντα. Το Mi Mix Alpha ήταν ένα ερευνητικό project που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως δήλωσε. Επίσης, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να παραχθεί μαζικά, οπότε η εταιρεία εγκατέλειψε την ιδέα και αποφάσισε να επικεντρωθεί στο Mi Mix της επόμενης γενιάς

Που χάθηκαν τα Surge chipsets;

Το πρώτο SoC της εταιρείας, με την ονομασία Surge S1, κυκλοφόρησε το 2017, με το Xiaomi Mi 5c να είναι η μοναδική συσκευή που το χρησιμοποίησε. Από τότε, δεν εμφανίστηκε ούτε άλλη συσκευή ούτε άλλη έκδοση του SoC, με τις φήμες να θέλουν την εταιρεία να παρατάει εντελώς το project.

Όμως, ο Jun ανακοίνωσε πως η Xiaomi δεν έχει παρατήσει την ιδέα των δικών της chipsets. Η εταιρεία αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες μετά την ανακοίνωση του Surge S1, όμως το project παραμένει ζωντανό. Επίσης, βεβαίωσε τους fans πως η εταιρεία θα μοιραστεί μαζί τους νέα στοιχεία, όταν θα έχει να ανακοινώσει κάτι.

Πηγή

O CEO της Xiaomi μιλάει για το Mi Mix Alpha, τη σειρά Mi Mix αλλά και το SoC SurgeTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης