Γιατί το πολύ κρέας κάνει κακό;

Το «φαγητό της Κυριακής» για τις προηγούμενες δεκαετίες και γενιές έγινε πια καθημερινό πιάτο για τις σημερινές γενιές και ταυτόχρονα ο χειρότερος εχθρός της υγείας τους. Το τίμημα για την αγάπη στο κόκκινο κρέας είναι βαρύ. Οι λόγοι που το κρέας κάνει κακό στην υγεία όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και συχνά:

Τα κόκκινα κρέατα (όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί), ως γνωστόν, περιέχουν αρκετό λίπος. Διατροφή ενισχυμένη σε λίπος, αυξάνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, της αθηροσκλήρωσης και του καρκίνου.
Τα κόκκινα κρέατα , επιδεινώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόρροιας (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο) και μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τα κόκκινα κρέατα, έχουν πολλά φωσφορικά άλατα, που αυξάνουν την απώλεια του ασβεστίου από τα οστά, δημιουργώντας μεγαλύτερους κινδύνους για οστεοπόρωση.
Η μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, δημιουργεί δυσχέρειες στα νεφρά γιατί σχηματίζουν οργανικές συνθέσεις που περιέχουν άχρηστες ουσίες αζώτου.
Η μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, μπορεί να καταστρέψει τις βιταμίνες Β6 και Β3 (πυριδοξίνη και νιασίνη), ασβέστιο και μαγνήσιο.
Τα επεξεργασμένα και καπνιστά κρέατα, όπως ζαμπόν, σαλάμι, συσκευασμένα κρέατα, περιέχουν πολύ αλάτι, φωσφορικά άλατα, νιτρώδη άλατα, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν στον οργανισμό νιτροζαμίνες, καρκινογόνες ουσίες.

πηγή: iator.gr


Αφήστε μια απάντηση