Apple: Αποζημίωση ύψους 950 εκατομμυρίων στη Samsung για μη επίτευξη στόχου πωλήσεων

Πέρσι τον Ιούλιο η Apple πλήρωσε αποζημίωση ύψους 683 εκατομμυρίων Δολαρίων στη Samsung, καθώς οι χαμηλές πωλήσεις της εταιρείας παγκοσμίως αλλά κυρίως στην Κίνα στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 δε μπόρεσαν να φτάσουν τον στόχο που είχε θέσει για την παραγωγή των τεμαχίων των OLED οθονών.

Φέτος, φαίνεται να γίνεται ακριβώς το ίδιο, αλλά με πολύ μεγαλύτερο ποσό. Η Samsung παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα, με ένα περίεργο εφάπαξ κέρδος ύψους 950 εκατομμυρίων Δολαρίων στον τομέα των οθονών της εταιρείας, χωρίς να γνωστοποιείται από που ήρθαν αυτά τα κέρδη.

Οι αναλυτές του Display Supply Chain Consultants (DSCC) αποκάλυψαν πως αυτά τα κέρδη είναι από την Apple, η οποία αναγκάστηκε να πληρώσει αυτό το ποσό ως αποζημίωση για τη μη επίτευξη αγοράς των τεμαχίων που είχε παραγγείλει η εταιρεία. Αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει τα iPhone που δεν πωλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2020, κυρίως λόγω του COVID-19.

Να θυμίσουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο πέρσι, η Apple είχε πωλήσει 40 εκατομμύρια συσκευές iPhone, αριθμός που δύσκολα θα φτάσει η εταιρεία φέτος, εκτός και αν το οικονομικό iPhone SE 2020 καταφέρει να κρατήσει τις πωλήσεις της στα ίδια, υψηλά επίπεδα. Όπως και να έχει, οι συσκευές με οθόνη OLED φαίνεται να μη μπόρεσαν να πωληθούν με το ρυθμό που θα επιθυμούσε η εταιρεία.

Πηγή

Apple: Αποζημίωση ύψους 950 εκατομμυρίων στη Samsung για μη επίτευξη στόχου πωλήσεωνTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης