Καλοκαιρινές περιπέτειες στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Καλοκαιρινές περιπέτειες στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Tο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει φέτος το summer camp με τίτλο “Tech Adventure”, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από τον κορονοϊό. Μαθητές που έχουν μόλις τελειώσει την Στ’ Δημοτικού ή την Α’ Γυμνασίου μπορούν να ζήσουν ξεχωριστές περιπέτειες, σε ένα μονοήμερο πρόγραμμα στον κήπο του Ιδρύματος,  από την Τετάρτη 8 Ιουλίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή του ίδιου μήνα.

 Ο κήπος του χαμένου θησαυρού

«Ο μύθος λέει πως κάτι πολύτιμο κρύβεται στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ένα αρχαίο μυστικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Πολλοί έχουν ψάξει, αλλά κανένας δεν κατάφερε να το βρει. Εμείς όμως έχουμε το πρώτο στοιχείο…». Με αυτό το κάλεσμα τα παιδιά προσκαλούνται να συμμετέχουν σε ένα  τεχνολογικό κυνήγι θησαυρού, να λύσουν πολλούς γρίφους και να αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα, προκειμένου να νικήσουν τον αρχαίο φύλακα του μυστικού.

Στη διασκεδαστική περιπέτειά τους, παίζοντας και μαθαίνοντας, χρησιμοποιούν κατασκευές Origami, Lego και ειδικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Η εμπειρία τους μάλιστα γίνεται ταινία,  μέσω stop-motion και green screen.

Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν

Φωτό: Ίδρυμα Ευγενίδου

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής

Τετάρτη 8 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 9 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 10 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Τετάρτη 15 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 16 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 17 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Τετάρτη 22 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 23 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 24 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Κρατήσεις θέσεων

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προεγγραφή, με επικοινωνία στα τηλέφωνα 210 9469 662 ή 210 9469 663, από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00. Χρειάζεται επίσης η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο (αυλή), στον οποίο θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, ενώ θα πραγματοποιείται συχνή χρήση αντισηπτικού και πλύσιμο χεριών.
  • Οι γονείς θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων προετοιμάσει τα παιδιά τους για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά την διάρκεια του προγράμματος.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 15 λεπτά πριν από την έναρξη του προγράμματος και η αποχώρηση θα γίνεται τμηματικά.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν ελαφριά και άνετα ρούχα, καπέλο και αθλητικά παπούτσια ή σανδάλια.
  • Οι γονείς παρακαλούνται να έχουν φροντίσει ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ γεύμα, το οποίο θα καταναλωθεί στο αντίστοιχο διάλειμμα, και το δικό τους ατομικό παγούρι με νερό.
  • Στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί κυλικείο.
  • Κάθε παιδί θα κάθεται σε δικό του τραπέζι, με το δικό του σετ γραφικής ύλης και ατομικά εξαρτήματα.
  • Το Ίδρυμα Ευγενίδου τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του.
  • Δεδομένου ότι τα εργαστήρια διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο, οι υπεύθυνοι του προγράμματος χρειάζεται να έχουν ενημέρωση για τυχόν αλλεργίες των παιδιών (π.χ. πεύκα, γάτες κ.α.).
  • Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (π.χ. βροχή, καύσωνας) τα εργαστήρια θα μεταφερθούν στο εσωτερικό περιστύλιο του Ιδρύματος.
  • Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο των μέτρων ασφαλείας που τηρεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.

* Το UTech Lab δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Φωτογραφίες: Ίδρυμα Ευγενίδου

 

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης