H Microsoft ετοιμάζει οικονομικότερο next-gen Xbox, θα αποκαλυφθεί τον Αύγουστο

Πριν ακόμα και από την αποκάλυψη του Xbox Series X αρκετοί είχαν προβλέψει πως η Microsoft ετοιμάζει δύο μοντέλα για την επόμενη γενιά, ένα δυνατότερο μηχάνημα με ακριβότερη τιμή και ένα πιο αδύναμο μεν, αλλά οικονομικότερο. Φαίνεται πως οι φήμες επιβεβαιώνονται για ακόμα μία φορά, τουλάχιστον από περισσότερες πηγές.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα της Microsoft που διέρρευσαν, το οικονομικότερο μοντέλο έχει ήδη προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Η ιστοσελίδα Eurogamer επισημαίνει πως η αποκάλυψη της η εν λόγω κονσόλας, με το όνομα Lockhart, είχε προγραμματιστεί τον Ιούνιο, όμως η εταιρεία αποφάσισε να περιμένει να δει τι θα κάνει η Sony με το PlayStation 5.

Πάντως, φαίνεται πως η Microsoft σχεδιάζει την κονσόλα εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με πηγές, το devkit του Xbox Series X, με την κωδική ονομασία Dante, επιτρέπει στους developers να ενεργοποιήσουν ένα ειδικό Lockhart mode που έχει το προφίλ των επιδόσεων που η Microsoft θέλει να πετύχει με το μικρότερο Xbox.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως μιλούν για ένα αρκετά πιο αδύναμο μηχάνημα και όχι απλά μία digital-only έκδοση του Series X. Το Lockhart θα διαθέτει 7.5GB αξιοποιήσιμης μνήμης RAM και GPU επιδόσεις στα 4TFlops. Για σύγκριση, το Seriex X θα προσφέρει 13.5GB αξιοποιήσιμης μνήμης RAM και στοχεύει στα 12TFlops για τις επιδόσεις της GPU.

Η ονομασία του νέου Xbox εικάζεται ότι θα είναι Xbox Series S, κάτι που μοιάζει λογικό αν αναλογιστεί κανείς την ονομασία της τωρινής γενιάς. Αν και η διαφορά στις επιδόσεις είναι αρκετά μεγάλη, η Microsoft θα πρέπει κάπως να κάνει πιο δελεαστική την κονσόλα, ίσως με μία επιθετική τιμολογιακή πολιτική ή δωρεάν Xbox Game Pass Ultimate για έναν χρόνο.

Πηγή

H Microsoft ετοιμάζει οικονομικότερο next-gen Xbox, θα αποκαλυφθεί τον ΑύγουστοTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης