Facebook app: Ξεκίνησε η σταδιακή κυκλοφορία του Dark Mode

Μήνες μετά τη διάθεση του Dark Mode στις εφαρμογές Messenger, Instagram και WhatsApp, η εταιρεία Facebook Group ξεκίνησε να αναβαθμίζει και το κύριο social app της. Πρώτο αναβαθμίστηκε το Facebook για desktop συσκευές, ενώ λίγο αργότερα ήρθε το Dark Mode και στο Facebook Lite.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η ανάπτυξη του Facebook app με Dark Mode και ενημέρωση για τον Κορονοϊό είχε ήδη ολοκληρωθεί από τις αρχές του μήνα, με την ιστοσελίδα 9to5Google να έχει στα χέρια της την εν λόγω build. Τώρα, αρκετοί χρήστες ανεβάζουν screenshots στο Twitter με τη νέα εμφάνιση, με πρώτη την iOS έκδοση της εφαρμογής.

Η εταιρεία ρωτήθηκε για το update και σε τι στάδιο βρίσκεται, απατώντας πως αυτή τη στιγμή έχει γίνει διαθέσιμο σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών παγκοσμίως. Όμως, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πότε θα γίνει ευρέως διαθέσιμη, ούτε πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του ενημερωμένου app και σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Να θυμίσουμε πως το Dark Mode του Facebook κινείται στα πλαίσια των εφαρμογών της Google, δηλαδή σε σκούρο γκρι, με μαύρο background που φαίνεται ελάχιστα και ανοιχτό γκρι στα εικονίδια και τα posts. Πάντως, ακόμα και έτσι, θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας στις συσκευές με OLED panel, σε αντίθεση με το τέρμα φωτεινό mode που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Πηγή

Facebook app: Ξεκίνησε η σταδιακή κυκλοφορία του Dark ModeTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης