Δ. Κουτσούμπας: Ανάγκη στελέχωσης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων

Δ. Κουτσούμπας: Ανάγκη στελέχωσης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Καταπόδη, είχε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για το έργο της, τόνισε πως η ιεράρχηση και υλοποίηση δημοσίων έργων και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου γίνεται με κριτήρια τα κέρδη μεγάλων ομίλων και όχι για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών γι αυτό άλλωστε και εμφανίζονται φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως τις Δημόσιες Συμβάσεις και το πώς υλοποιούνται, το ΚΚΕ τις βλέπει υπό το πρίσμα της ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών όπως είναι η προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος ενώ δήλωσε την αντίθεση του κόμματος στην φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για την κατασκευή και τη συντήρηση των δημοσίων έργων.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτούμπας συμφώνησε πως η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων πρέπει να στελεχωθεί για να μπορεί να συμβάλλει με περισσότερους προληπτικούς, δειγματοληπτικούς ελέγχους αλλά και στην εξέταση έγγραφων καταγγελιών».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση