Η Microsoft ήδη εργάζεται στην αναβάθμιση Android 11 για το Surface Duo

Microsoft Surface DUO

Οκτώ μήνες έχουν ήδη περάσει από την ανακοίνωση του πρώτου Surface “smartphone” από τη Microsoft – του Surface Duo – με την εταιρεία να μην έχει δώσει από τότε νέα στοιχεία για τη συσκευή. Όμως, αν και δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα, η εταιρεία ήδη εργάζεται πάνω στην πρώτη αναβάθμιση της συσκευής.

Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Windows Latest, η Microsoft ήδη εργάζεται πάνω στην αναβάθμιση του Surface Duo σε Android 11, με την ίδια να προσλαμβάνει νέους προγραμματιστές Android για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λογισμικού. Επίσης, η εταιρεία εργάζεται στο να προσαρμόσει τις εφαρμογές Edge και Outlook, ώστε να είναι συμβατές από την πρώτη μέρα με τις δύο οθόνες της συσκευής.

Τα παραπάνω βέβαια επιβεβαιώνουν πως η Microsoft δεν είναι 100% έτοιμη για το λανσάρισμα της συσκευής, τουλάχιστον από πλευράς λειτουργικού. Όπως αναφέρουν αρκετές πηγές, η εταιρεία βιάζεται να κυκλοφορήσει τη συσκευή μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε να προλάβει την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Fold 2. Ο λόγος είναι πως η dual screen λύση, αν και δεν έχει εφαρμοστεί αρκετές φορές στα smartphones, μοιάζει αρκετά απαρχαιωμένη δίπλα σε μία foldable συσκευή.

Όμως, αν και δε θέλει να συγκριθεί με τα foldables, η Microsoft δε φαίνεται να μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε τις κανονικές ναυαρχίδες του 2020. Το Surface Duo αναμένεται με τον περσινό επεξεργαστή Snapdragon 855, όχι Plus, 6GB μνήμης RAM και με μόλις μία κάμερα, ενώ θα απουσιάζουν η υποστήριξη 5G, ασύρματης φόρτισης και το NFC. Στα θετικά βέβαια, η συσκευή αναμένεται λεπτή και ελαφριά και θα υποστηρίζει και το Surface Pen.

Πηγή

Η Microsoft ήδη εργάζεται στην αναβάθμιση Android 11 για το Surface DuoTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης