Έτοιμη η εφαρμογή παρακολούθησης του κορονοϊού στην Γερμανία

Ο πλανήτης προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μία νέα κανονικότητα μετά από την πανδημία του κορονοϊού η οποία έχει πλήξει σοβαρά την ανθρωπότητα. Αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας έχουν βγει από το lockdown ωστόσο υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και κανόνες τους οποίους θα πρέπει να ακολουθούμε με σκοπό να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

Με γνώμονα την προστασία των πολιτών οι χώρες ετοιμάζουν τις δικές τους εφαρμογές παρακολούθησης του κορονοϊού. Την αρχή έκανε η Apple και η Google οι οποίες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη μίας εφαρμογής η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει ενώ η εκάστοτε χώρα ετοιμάζει την δική της εφαρμογή για να έχει περισσότερο έλεγχο.

Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε επίσημα ότι η εφαρμογή παρακολούθησης του κορονοϊού είναι έτοιμη και πως θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα. Με την χρήση του Bluetooth η εφαρμογή θα παίρνει πληροφορίες από τους γύρω ανθρώπους οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή του κορονοϊού. Έπειτα οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων ανώνυμα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια εφαρμογή σκέφτεται να κυκλοφορήσει και η Σιγκαπούρη, στην περίπτωση αυτή όμως οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να έχουν πάνω τους ένα wearable.

Πηγή

Έτοιμη η εφαρμογή παρακολούθησης του κορονοϊού στην ΓερμανίαTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης