Τα λάθη της γερμανικής αστυνομίας στην υπόθεση της Μαντλίν

Τα λάθη της γερμανικής αστυνομίας στην υπόθεση της Μαντλίν

Έγγραφα της γερμανικής αστυνομίας αποκαλύπτουν την γκάφα της στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πράια Ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε ενημερωθεί από τις ίδιες τις αρχές ότι βρισκόταν στο επίκεντρο έρευνας για την υπόθεση από το 2013.

Στην κλήτευση για κατάθεση που του εστάλη τότε, η αστυνομία του Μπράουνσβιγκ έκανε το λάθος να αναφέρει στο σχετικό e-mail ότι σχετίζεται με την υπόθεση της Μαντλίν.

Αναλυτές επισημαίνουν στο περιοδικό ότι πρόκειται για σοβαρότατο λάθος της γερμανικής αστυνομίας, που πιθανώς έδωσε την ευκαιρία στον Μπρίκνερ, να καταστρέψει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή στο Κίελο για ναρκωτικά. Δεν έχει όμως αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος του για την εξαφάνιση της Μακάν και απευθύνει έκκληση στο κοινό για περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του Μπρίκνερ έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος δήλωσε συνάδελφός του την εποχή της εξαφάνισης.

Και η βρετανική Μirror αποκαλύπτει πως σύμφωνα με κατάθεση βρετανίδας φιλης του, ο Μπρίκνερ τότε είχε και ένα τρίτο αμάξι, ένα Βολκσβάγκεν.

Η γερμανική Εισαγγελία θεωρεί ότι το κορίτσι είναι νεκρό, υπόθεση που προκαλεί φρίκη στην οικογένεια της μικρής.

«Η λέξη ‘φόνος’ είναι σίγουρα η τελευταία που θέλει να ακούσει η οικογένεια» τόνισε ο Κλάρενς Μίτσελ, εκπρόσωπος της οικογένειας.

Κι ενώ επί 13 χρόνια ζουν μέσα στην αγωνία για το παιδί τους, τώρα θρηνούν και τον θάνατο της γιαγιάς της μικρής. H Αϊλίν Μακάν, πέθανε πριν ένα μήνα στα 80 της χτυπημένη από τον κορονοϊό.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κάλλη Λέκκα

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση