LG: Περίεργη πατέντα συνδυάζει rollable και foldable οθόνη μαζί

lg rollable foldable smartphone patent

Η LG είναι από τις εταιρείες που δεν έχουν επενδύσει στις εύκαμπτες οθόνες σε κινητά, όπως η Huawei και η Samsung. Αντίθετα, προσφέρει τη δική της πρόταση, παρέχοντας αξεσουάρ στις συσκευές της που τα μετατρέπουν σε dual screen, για την απόλυτη multitasking εμπειρία χωρίς το κόστος που έχουν αυτή τη στιγμή τα foldable.

Όμως, μία νέα πατέντα φαίνεται πως η εταιρεία ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο τρελό. Σύμφωνα με τα σχέδια που ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω του Asia Time, η LG συνδυάζει δύο τεχνολογίες μαζί, προσφέροντας παράλληλα foldable και rollable οθόνη σε μία συσκευή.

Η συσκευή θα έχει εμφανισιακά μόνο μία οθόνη, η οποία θα είναι rollable και θα μπορεί να επεκταθεί για χρήση του κινητού ως tablet. Επίσης, όταν θα έχει ξεδιπλωθεί όλο το μήκος της μεγάλης οθόνης, θα μπορεί να λυγίσει και να γίνει σαν ένα μικρό laptop. Υποθέτουμε πως το πάνω μέρος θα είναι η οθόνη και στο κάτω θα υπάρχει το πληκτρολόγιο, όπως γίνεται και τώρα με τα dual screen smartphones της εταιρείας.

Βέβαια, μην ξεχνάμε πως ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τις foldable συσκευές, ενώ η μοναδική rollable συσκευή που έχουμε δει ήταν ένα mockup της TCL, το οποίο δεν ήταν καν λειτουργικό. Το ότι η εν λόγω πατέντα ήρθε από μία εταιρεία που γενικά τα τελευταία χρόνια δε ρισκάρει το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως η LG μετά την σχεδιαστική αλλαγή με το Velvet ίσως μας ετοιμάζει και νέες εκπλήξεις.

Πηγή

LG: Περίεργη πατέντα συνδυάζει rollable και foldable οθόνη μαζίTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης