PlayStation 5: Έχει μπει ήδη στο τελικό στάδιο παραγωγής

PlayStation 5 Single Player Transform into Multiplayer

Η Sony επιμένει ότι η κυκλοφορία του PlayStation 5 δεν πρόκειται να καθυστερήσει ούτε μέρα, και οι τελευταίες αναφορές επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της ιαπωνικής κατασκευάστριας.

Τι μπορεί να επηρεάσει την ημερομηνία κυκλοφορίας

Το PlayStation 5, όπως και το Xbox Series X, χρησιμοποιεί μία custom AMD Zen 2 CPU η οποία μπορεί να λειτουργεί στα 3.5GHz, όταν αυτό είναι δυνατό και κρίνεται αναγκαίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον σχεδιαστή του συστήματος της επόμενης γενιάς κονσόλας, Mark Cerny, η ισχύ θα διανέμεται προσεκτικά μεταξύ της CPU και της GPU, επιτρέποντας έτσι εκπληκτικές ταχύτητες χρονισμού.

Τα παραπάνω κάνουν άμεσα κατανοητό ότι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της κονσόλας είναι ο επεξεργαστής. Οπότε, οποιοδήποτε πρόβλημα στην προμήθεια του συγκεκριμένου hardware θα δημιουργούσε καθυστερήσεις στην παραγωγή της κονσόλας. Κατά συνέπεια, θα οδηγούσε στην αναβολή της κυκλοφορίας της.

Πότε ξεκινάει η παραγωγή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το PlayStation 5 έχει ήδη μπει στο τελικό στάδιο παραγωγής. Συγκεκριμένα, το Digitimes αναφέρει ότι πηγές από την αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών δήλωσαν πως οι δοκιμές των custom επεξεργαστών για την επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των επεξεργαστών στους κατασκευαστές του PlayStation 5, ώστε να αρχίσουν την παραγωγή. Με βάση όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, η παραγωγή της επόμενης γενιάς κονσόλας θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Πηγή

PlayStation 5: Έχει μπει ήδη στο τελικό στάδιο παραγωγήςTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος