Τον Ιούλιο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο

Τον Ιούλιο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο

Ανοίγει μέσα τον Ιούλιο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν φέτος μειωμένο μίσθωμα λόγω κορωνοϊού και έχουν την δυνατότητα να συμψηφίσουν το 1/3 αυτής της ζημιάς με φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τον Ιούλιο και μετά.

Στην πλατφόρμα θα «ανέβουν» όλα τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ και μόλις αυτά αναρτηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει:
1. Να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να επικαιροποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια. Συμβόλαια μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών τα οποία έχουν λήξει καθώς έχει παρέλθει η τριετία της μίσθωσης θα πρέπει να ανανεωθούν. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν ότι οι μισθώσεις των ακινήτων τους είναι ενεργές.
2. Μετά την επικαιροποίηση των μισθωτηρίων συμβολαίων οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρονται το μηνιαίο μίσθωμα, οι μήνες που εισέπραξαν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο και τα στοιχεία των ενοικιαστών.
3. Μετά την υποβολή της αίτησης ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να ζητήσει από τον ενοικιαστή του ακινήτου του να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να αποδεχθεί την αίτηση- δήλωση που θα έχει υποβάλει για τα μειωμένα ενοίκια.

Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων και θα υπολογίσει το ποσό της «αποζημίωσης» για τους δικαιούχους. Θα καλυφθεί το 30% των ενοικίων που δεν θα εισπραχθούν καθώς η «πίστωση φόρου» ανέρχεται στο 20% επί του 60% των μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ

www.ert.gr

Έφη Ζέρβα

Αφήστε μια απάντηση