Grand Theft Auto 6: Κυκλοφορεί το 2023 αποκλειστικά για τις κονσόλες Νext-Gen [φήμες]

Grand Theft Auto 6

Τον περασμένο Μάρτιο υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα, όσον αφορά το επόμενο sequel του δημοφιλούς video game, με την ονομασία Grand Theft Auto, τα οποία έκαναν λόγο για κυκλοφορία του GTA 6 το 2021 αποκλειστικά για τις κονσόλες της επόμενης γενιάς (PlayStation 5 και Xbox Series X).

Το GTA 5 κυκλοφορεί από το 2013 και ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από τη Rockstar, σε ό,τι έχει να κάνει με την ημερομηνία κυκλοφορίας του GTA 6. Άλλωστε, η εταιρεία δείχνει προς το παρόν να απολαμβάνει την επιτυχία του GTA 5, καθώς και του Online, όπου προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά, αντί να βιάζεται να βγάλει το επόμενο παιχνίδι.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα αρχείο της Take-Two Interactive, μητρικής της Rockstar, που αφορούσε το μπάτζετ της επόμενης πενταετίας, αποκάλυψε το πότε θα δούμε να βγαίνει στην αγορά το νέο video game του γνωστού franchise.

Αυτό, λοιπόν, ανέφερε πως για το οικονομικό έτος 2023, το οποίο διαρκεί από τον Απρίλιο του ίδιου έτους μέχρι τον Μάρτιο του 2024, θα ξοδευτούν 89 εκατομμύρια δολάρια, το διπλάσιο ποσό από κάθε άλλη χρονιά. Κάτι που έφερε την εκτίμηση αναλυτών πως θα δούμε το νέο GTA να κυκλοφορεί το 2023, ή έστω στις αρχές του 2024.

Για την ακρίβεια, ο Τζεφ Κόχεν, αναλυτής για λογαριασμό της εταιρείας επενδύσεων Stephens, εκτίμησε πως αυτό το τόσο μεγάλο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της κυκλοφορίας του GTA 6.

Πάντως, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται κάτι επίσημα από τη Rockstar, όμως αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μία τόσο μεγάλη διαφορά σε χρονικό διάστημα μεταξύ δύο παιχνιδιών του γνωστού franchise, καθώς θα φτάσουμε τη δεκαετία.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη διαφορά είναι τα πέντε χρόνια, που έκανε να βγει το GTA 5, μετά το GTA 4, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από το πρώτο Grand Theft Auto μέχρι το San Andreas η Rockstar κυκλοφορούσε ένα video game κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο GTA ήρθε στο φως το 1997, ακολούθησε το GTA 2 το 1999, το GTA III το 2001, ενώ το 2002 και το 2004 γνωρίσαμε, αντίστοιχα, το Vice City και το San Andreas.

Πηγή

Grand Theft Auto 6: Κυκλοφορεί το 2023 αποκλειστικά για τις κονσόλες Νext-Gen [φήμες]Techblog.gr

Νίκος Τσιώκος