Samsung Galaxy S20: Μειωνέμες οι αποστολές σε σχέση με τη σειρά Galaxy S10

Samsung Galaxy S20+

Παρά τον εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 120Hz και το αναβαθμισμένο σύστημα καμερών, η σειρά Galaxy S20 της Samsung δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Πέραν των προβλημάτων σε οθόνη και κάμερα, αλλά και τις μειωμένες επιδόσεις των Exynos μοντέλων, πολλοί θεώρησαν πως οι συσκευές ήταν αδικαιολόγητα ακριβές.

Τα νούμερα επιβεβαιώνουν το μειωμένο ενδιαφέρον για τη σειρά Galaxy S20. Η ιστοσελίδα The Elec δημοσίευσε τις αποστολές συσκευών της σειράς Galaxy S20 για το πρώτο τρίμηνο του 2020, μέσα από τα στοιχεία της εταιρείας Omdia. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της σειράς ήταν το Galaxy S20 Plus, του οποίου η ζήτηση άγγιξε τα 3.5 εκατομμύρια τεμάχια. Την ίδια περίοδο πέρσι, το δημοφιλέστερο μοντέλο της σειράς Galaxy S10, το οποίο πούλησε περίπου 5.2 εκ. τεμάχια.

Με λίγα λόγια, η εταιρεία είδε μείωση 32.6% σε σχέση με το περσινό δημοφιλέστερο μοντέλο, κάτι που μόνο θετικό δεν είναι. Όλη η σειρά Galaxy S20 μέτρησε 8.3 εκατομμύρια αποστολές τεμαχίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ίδια εποχή που τα Galaxy S10 και S10 Plus πέρσι έφτασαν τις 10.3 εκατομμύρια αποστολές. Αν συμπεριλάβουμε και τις αποστολές του οικονομικού Galaxy S10e, τότε το χάσμα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό η μείωση των αποστολών και κατ επέκταση των πωλήσεων οφείλεται στην πανδημία του COVID-19, που επηρέασε αρνητικά όλες τις αγορές παγκοσμίως. Ένα ακόμα λάθος της εταιρείας ήταν οι μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο, αλλά και η αύξηση της τιμής, χωρίς κάποια οικονομική πρόταση όπως το περσινό S10e. Μένει να δούμε αν οι πωλήσεις ανακάμψουν με την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας, του Galaxy Note 20.

Πηγή

Samsung Galaxy S20: Μειωνέμες οι αποστολές σε σχέση με τη σειρά Galaxy S10Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης