OnePlus, Black Shark, Realme, Meizu: Μπαίνουν στη συμμαχία διαμοιρασμού αρχείων

OnePlus Black Shark Realme Meizu Peer-to-Peer Transmission Alliance Xiaomi Oppo Vivo

Οι OnePlus, Black Shark, Realme, και Meizu ανακοίνωσαν ότι εισχωρούν στην Peer-to-Peer Transmission Alliance, που δημιούργησαν οι Xiaomi, Oppo και Vivo, με στόχο να δημιουργήσουν ένα σύστημα μεταφοράς αρχείων μεταξύ smartphones από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Στόχος η δημιουργία ενός ενιαίου πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων

Η Peer-to-Peer Transmission Alliance ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2019 και δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός μέχρι να δούμε τα πρώτα συμβατά smartphones. Τώρα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει στη συμμαχία μία ομάδα από τέσσερις νέες εταιρείες.

Οι OnePlus, Black Shark, Realme, και Meizu δήλωσαν μέσω του κινέζικου κοινωνικού δίκτυο Weibo ότι εισχωρούν στη συμμαχία. Όλες οι δημοσιεύσεις είναι σχετικά παρόμοιες, εκθειάζουν το την υπηρεσία, τονίζουν ότι υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους αρχείων, και ότι αφορά πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με το XDA Developers, το πρωτόκολλο διαμοιρασμού αρχείων της Peer-to-Peer Transmission Alliance υποστηρίζει μέχρι 20Mbps και κάποιες συσκευές της Black Shark πιθανότατα το υποστήριζαν πριν καν η εταιρεία ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη συμμαχία.

Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση, ειδικά τώρα που η Google έχει εγκαταλείψει το Android Beam και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Nearby Sharing, το οποίο μοιάζει κατά πολύ με το εγκαταλελειμμένο Beam.

Βέβαια, το Nearby Sharing θα είναι κομμάτι των Play Services και τα περισσότερα smartphones τα οποία προορίζονται για την κινέζικη αγορά δεν θα το υποστηρίζουν. Οπότε, το πρωτόκολλο της Peer-to-Peer Transmission Alliance είναι η ιδανική λύση για τους χρήστες της Ασίας.

Πηγή

OnePlus, Black Shark, Realme, Meizu: Μπαίνουν στη συμμαχία διαμοιρασμού αρχείωνTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος