Η τεχνητή νοημοσύνη της Nvidia ανέπτυξε το Pac-Man χωρίς να επέμβει ανθρώπινο χέρι

Η Nvidia είναι γνωστή για τις κάρτες γραφικών που προσφέρει τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση, ωστόσο προσπαθεί να κάνει και σημαντικά βήματα στην τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό να βελτιώσει την ζωή του ανθρώπου. Η Bandai Namco, σε συνεργασία με την Nvidia ανέπτυξε το Pac-Man χρησιμοποιώντας την AI για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του παιχνιδιού.

Η AI της Nvidia κατάφερε να φτιάξει το Pac-Man απλά και μόνο παρακολουθώντας το. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή κώδικα και ούτε μία pre-rendered φωτογραφία. Το μοντέλο τροφοδοτήθηκε με απλά visual data καθώς και τον χειρισμό και έπειτα δημιούργησε frame by frame το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα θα ανέβει στο διαδίκτυο στο κοντινό μέλλον για να το παίξουν οι gamers, σύμφωνα με την Nvidia.

Ένα πράγμα δεν κατάφερε να αποδοθεί με απόλυτη ακρίβεια στο παιχνίδι και αυτό δεν είναι άλλο από την κίνηση των φαντασμάτων που έχουν στόχο να σκοτώσουν τον παίχτη. Το παιχνίδι όμως έχει τα τρία βασικά του στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει με τα άλλα παιχνίδια της αγοράς. Το concept του παιχνιδιού φυσικά παραμένει το ίδιο και ο παίχτης θα πρέπει να φάει τις μπίλιες και να τρέξει μακρυά από τα φαντάσματα για να μην πεθάνει.

Πηγή

Η τεχνητή νοημοσύνη της Nvidia ανέπτυξε το Pac-Man χωρίς να επέμβει ανθρώπινο χέριTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης