Η Πασιέντζα της Microsoft έγινε 30 ετών!

Στο χώρο των υπολογιστών, λίγα παιχνίδια έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των πρώτων χρηστών. Ένα από αυτά είναι η κλασική Πασιέντζα της Microsoft, η οποία έγινε 30 ετών, με τη Microsoft να το γιορτάζει προσκαλώντας τους παίκτες να σπάσουν ρεκόρ όλοι μαζί.

Μέσω blog post στην ιστοσελίδα του Xbox, η Microsoft θέλησε να ευχαριστήσει τους 35 εκατομμύρια παίκτες που παίζουν κάθε μήνα σε πάνω από 200 χώρες και περιοχές, σε 65 διαφορετικές γλώσσες. Η Πασιέντζα της Microsoft παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια παιχνίδια καθημερινά.

Η Πασιέντζα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση 3.0 του λειτουργικού συστήματος Windows το 1990, με την τότε ονομασία Windows Solitaire. Πλέον, με την ονομασία Microsoft Solitaire Collection, είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και (φυσικά) σε Windows υπολογιστές, ενώ για όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας MSN games.

Με πάνω από μισό εκατομμύριο παίκτες την τελευταία δεκαετία, η Πασιέντζα κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο Video Game Hall of Fame το 2019. Όπως λέει η ίδια η Microsoft, η Πασιέντζα βοήθησε τους χρήστες να μάθουν το drag and drop στις οθόνες των υπολογιστών με τη χρήση ποντικιού, κάτι που το 1990 ήταν πρωτοποριακό.

Η Microsoft κάλεσε όλους τους παίκτες παγκοσμίως να παίξουν μερικά παιχνίδια χθες, στην προσπάθεια της να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα παιχνίδια μέσα σε μία μέρα. Δε γνωρίζουμε αν το κατάφερε τελικά, αλλά σίγουρα η Πασιέντζα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όσων πρόλαβαν τις παλαιότερες εποχές των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εσείς έχετε παίξει Πασιέντζα; Αν ναι, πότε ήταν η πρώτη σας φορά και τι αναμνήσεις έχετε από το παιχνίδι;

Πηγή

Η Πασιέντζα της Microsoft έγινε 30 ετών!Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης