Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην περιοχή της Ευκαρπίας

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην περιοχή της Ευκαρπίας

Εμπρησμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε δυο ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες σε δυο διαφορετικά περιστατικά στην περιοχή της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη μια μετά τα μεσάνυχτα στις σε τρεις μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού, που ήταν σταθμευμένες σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Χαλκιδικής στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ευκαρπίας. Μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά οι ένοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, ανεβήκαν στην ταράτσα υπό το φόβο επέκτασης της φωτιάς. Η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Κάποια ώρα αργότερα, φωτιά προκλήθηκε και σε ΙΧ που ήταν σταθμευμένο και αυτό σε πυλωτή επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 12. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε δεύτερο παρακείμενο όχημα. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας την εκκένωσαν εγκαίρως. Τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό στο διάστημα των τελευταίων δυο μηνών είπε ο ιδιοκτήτης ενός εκ των κατεστραμμένων οχημάτων. Τρομάξαμε, όλοι με τα παιδιά μας κατεβηκαμε αμέσως. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί συνέβη αυτό είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Οι φωτιές κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική.

Οι δράστες αναζητούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πηγη ΕΡΤ, Ρεπορταζ Λ. Χρισταρα

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση