Μαθητές στήνουν «εικονικές επιχειρήσεις»-Στις 8/5 διαδικτυακά ο τελικός και οι βραβεύσεις (video)

Μαθητές στήνουν «εικονικές επιχειρήσεις»-Στις 8/5 διαδικτυακά ο τελικός και οι βραβεύσεις (video)

Την Παρασκευή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί virtual και live, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο μεγάλος τελικός του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece). Στην ΕΡΤ μίλησε η κα Ειρήνη Χάψαλη, οικονομολόγος- υπεύθυνη για το πρόγραμμα στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς οι 25 μαθητές της Α’ Λυκείου πήραν το πρώτο βραβείο -για τη Βόρεια Ελλάδα- και μπήκαν στην τελική δεκάδα για το εξωτερικό, καθώς έφτιαξαν το «Bio-veil» ένα πρωτοποριακό ρολό χάρτου που είναι κατασκευασμένο από φυτικές πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων του αμύλου καλαμποκιού και φυτικών ελαίων και γίνεται ένα με το χώμα, δηλαδή μετατρέπεται σε οργανική ουσία.

Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία σε σύνδεση με το γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο, θα απονείμει εικονικά το πρώτο βραβείο στην νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe.

Επίσης, το δεύτερο Βραβείο θα απονείμει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και το τρίτο βραβείο η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας θα απονείμει το βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης.

Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που διεκδικούν το πρώτο βραβείο, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της επιχείρησης, είναι:

  • ΕCO-WAVE – Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
  • ΕLEPHANT – ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου
  • FeyeREi – EΠΑΛ Μυκόνου
  • GRID – Kολλέγιο Ανατόλια
  • jewelQRy – Eκπαιδευτήρια Καντά
  • KINESIS – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Linkteen – CGS (Costeas-Geitonas School)
  • MEDINOW – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
  • STUSHION – PIERCE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
  • V Project – Σχολή Μωραΐτη.

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2020», ομάδες από 150 γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα και οι 10 προκρίθηκαν στον τελικό για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο.

Ο 31ος Πανευρωπαϊκός Τελικός «Company of the Year Competition 2020», θα πραγματοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση