Εντατικές προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Εντατικές προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια άρχισαν ήδη οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ` Λυκείου και για τις 18 του μηνός, για τις υπόλοιπες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα θρανία θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενάμισι μέτρου το ένα από το άλλο και το μάθημα θα γίνεται με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Επίσης σε όλες τις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό, ενώ θα διατίθενται γάντια και μάσκες για τους μαθητές που θα τα χρειάζονται.

Οι απολυμάνσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στους μαθητές της Γ Λυκείου καθώς είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις 11 Μαΐου για να ακολουθήσουν μια εβδομάδα αργότερα οι υπόλοιποι μαθητές λυκείου και γυμνασίου. Ωστόσο γονείς και μαθητές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα είναι η επιστροφή στα σχολεία.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων. Όπως δηλώνουν οι περισσότεροι θα συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Αντιδράσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών προκαλεί η επαναλειτουργία της Α και Β Λυκείου και των τριών τάξεων του γυμνασίου. Το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι υπάρχουν υγειονομικά κενά και προχωρούν σε στάσεις εργασίας από αύριο που καλούνται να παραστούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Η ΟΛΜΕ καλεί όσους καθηγητές  ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών  για τις 7 και 8 Μαΐου.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση