Κοροναϊός: Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για στήριξη και ανάκαμψη της οικονομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική παρουσίαση της νέας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, κ.κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη αντίστοιχα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε συνοπτικά στα μέτρα που θα ληφθούν για την περαιτέρω στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά και των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της κρίσης το κράτος θα συνεχίσει τη χορήγηση επιδόματος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που είναι κλειστές για υγειονομικούς λόγους ή με περιορισμένη λειτουργία.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και τα επιδόματα σε ανέργους, θα στηριχθούν από το κράτος οι αποδοχές όσων επιστρέφουν με μειωμένο ωράριο στις εργασίες τους, ενώ θα στηριχθεί σε μια ευρεία κλίμακα η απασχόληση των εργαζομένων και θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα «SUR» προς επιχειρήσεις που δεν μπορούν να στηρίξουν όλους τους εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την τρίμηνη παράταση του ισχύοντος πλαισίου για την προστασία της α’ κατοικίας και διαβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό να μην χάσουν το σπίτι τους.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση