Η αντιπολίτευση για τον κορονοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις

Η αντιπολίτευση για τον κορονοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις

Τα τρέχοντα ζητήματα γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και η περίοδος που θα ανοίξει μετά από αυτήν είναι το αντικείμενο προβληματισμού στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το θέμα της διαφάνειας στην αξιοποίηση του αποθεματικού των 37 δις θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό μετά το Πάσχα η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χαρίτσης μιλώντας στο cnn Greece τόνισε επιπλέον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση με τον τίτλο #ΜενουμεΟρθιοι ώστε να μην βρεθούμε στη βαθιά ύφεση που διαφαίνεται για την ελληνική οικονομία

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «αντιμετωπίζει την κρίση με όρους μικροκομματικών υπολογισμών και να αναζητά το σωστό πολιτικά timing για να προκηρύξει εκλογές.»

Στο μεταξύ για «απαράδεκτη προπαγάνδα» με σκίτσα στο covid19.gov.gr, την επίσημη ιστοσελίδα για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δεν έφτανε στον κ. Μητσοτάκη το καθημερινό λιβανιστήρι, τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα».

Κατάφερε, όπως λέει η Κουμουνδούρου, να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι, που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν, οι οποίοι είχαν δώσει την άδειά τους για να χρησιμοποιούνται σκίτσα μόνο για τον κορονοϊό και όχι για τις κομματικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της».

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφτηκε τη Μ. Παρασκευή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19. Με επικεφαλής τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ανδρέα Πουλά (υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας) και Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών), καθώς και από τους αν. γραμματείς του Τομέα Υγείας Σωτήρη Ζώτο και Γιάννη Βλασερό, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την πορεία των κρουσμάτων του Covid-19 που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς και για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης δήλωσε από το Αττικό Νοσοκομείο: «Είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε από κοντά αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Εμείς είμαστε δίπλα τους, και σήμερα, αλλά και αύριο, όταν η κρίση θα τελειώσει. Γιατί διαχρονικά πιστεύουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του».

Ο γραμματέας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη της παράταξης στο προσωπικό του νοσοκομείου και την έμπρακτη στήριξη στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνει καθημερινά. Εξήγησαν τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του κόμματος για την πρόσληψη νέου προσωπικού και την προστασία του υφιστάμενου με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την ένταξη του στα «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα, την ένταξη της πρωτοβάθμιας Υγείας και του ιδιωτικού τομέα στον κεντρικό σχεδιασμό και τα δίκτυα πρώτης γραμμής για τη διενέργεια των τεστ στα σπίτια.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο Τ. Παππά, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κρίση θα είναι μάλλον μεγάλη και η πανδημία λειτουργεί βασικά ως καταλύτης πάνω σε σοβαρά προβλήματα που προϋπήρχαν στην παγκόσμια κι ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι κίνδυνοι βέβαια για την ελληνική οικονομία είναι ακόμα μεγαλύτεροι λόγω και της μεγάλης εξάρτησης της από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, γενικότερα τις μεταφορές, που όλες οι κυβερνήσεις είχαν κάνει σημαία τους, γιατί αυτό επέβαλλαν οι ιεραρχήσεις τους και οι δεσμεύσεις της ΕΕ.

Ο λαός μας με την πείρα της κρίσης του 2010, αντί να περιμένει το νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας, κατεδάφισης των δικαιωμάτων, χρειάζεται να συμμετέχει δραστήρια στον αγώνα για να μην πληρώσει πάλι τα σπασμένα κι αυτής της κρίσης. Κυρίως χρειάζεται να σκεφτεί και να δράσει έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια του σημερινού χρεοκοπημένου συστήματος και των συμμαχιών τύπου ΕΕ, που για μια ακόμη φορά δείχνουν τον αποκρουστικό τους χαρακτήρα».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη κυβέρνηση που δίνει χρήματα στον Έλληνα αντί να παίρνει, χρήματα που είναι δανεικά και με τόκο που προστίθενται στο χρέος. Μπορεί να αυξάνει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις αλλά τα δανεικά, θα τα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητά να κατατεθεί έκτακτος προϋπολογισμός στη Βουλή, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την πραγματική κατάσταση της οικονομίας , μακριά από τα επικοινωνιακά «παιχνίδια» της Νέας Δημοκρατίας.

Το «κλείδωμα» της οικονομίας να σταματήσει και τα ξενοδοχεία να ανοίξουν μέσα στον Μάιο, ώστε η χώρα να αποφύγει, όσο είναι δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κινηθεί γρήγορα και να σταματήσει με ΣΧΕΔΙΟ δράσης το lockdown, αλλιώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ολοσχερή καταστροφή».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στο «Αττικόν» (video)

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση