ΓΣΕΕ: Παρεμβάσεις για τα εργασιακά και για στήριξη του ΕΣΥ

ΓΣΕΕ: Παρεμβάσεις για τα εργασιακά και για στήριξη του ΕΣΥ

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού!», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο) ασκεί κριτική στον ΣΕΒ, λέγοντας πως: «Το ακραίο ιδεολογικά πυροτέχνημα του ΣΕΒ περί ανταλλαγής εργαζομένων και δανεισμού εργαζομένων για την δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και τις φαντασιώσεις της όποιας κοινωνικά ανάλγητης μερίδας επιχειρηματικότητας η οποία δεν σέβεται τον εργαζόμενο, τα δικαιώματα του μέσα και έξω από τον χώρο εργασίας.

Και φαίνεται επίσης ότι αμφισβητεί το βασικό μήνυμα αυτής της υγειονομικής κρίσης, ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον και το κέρδος. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού!

Θα μπορούσαμε να αντιπροτείνουμε στο δημόσιο διάλογο, ως εναλλακτικό τρόπο προστασίας των θέσεων εργασίας, την ανταλλαγή ρευστότητας μεταξύ των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που έχουν ρευστότητα να την μεταφέρουν σε εκείνες που δεν έχουν. Ακόμη και με τη μορφή της δανειακής ρευστότητας μηδενικού κόστους, αφού έτσι και αλλιώς είναι άτοκα παρκαρισμένη σε λογαριασμούς στο τραπεζικό σύστημα.

Αυτή η ανακατανομή της παρκαρισμένης ρευστότητας θα μείωνε την ανάγκη νέου εξωτερικού δανεισμού και θα έδινε σε πολλές επιχειρήσεις το κεφάλαια που θα χρειάζονταν για να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Με τον τρόπο αυτό η οικονομία θα μετασχηματιζόταν σε ένα μοντέλο καπιταλισμού επιχειρηματικής αλληλεγγύης.
Όμως ένας ανταγωνισμός πυροτεχνημάτων δεν μας αφορά. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει με σοβαρότητα και πραγματισμό να αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί».

Τον υπερηχογράφο παρέδωσε στο «Αττικόν» εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Βαγγέλης Λίγγος

Έμπρακτη στήριξη στο ΕΣΥ

Η ΓΣΕΕ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Προσφέρει άμεσα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέντε (5) υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κλίνες και μόνιτορ, δύο (2) αναπνευστήρες, έναν (1) φορητό υπερηχογράφο και έναν ηχοβολέα.

Ήδη σήμερα παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό SARS–COV ένας φορητός ασπρόμαυρος υπερηχογράφος (ECO1 με δύο υποδοχές κεφαλών και επαναφορτιζόμενη μπαταρία) καθώς και ενός Ηχοβολέα CHISON ( Convex C3–A 3.5 HHz ). Την αξιοποίηση του εξοπλισμού συντονίζει το Υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Τα συνδικάτα έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση προαγωγής της δημόσιας υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα η Συνομοσπονδία, σε συνεργασία με τις οργανώσεις-μέλη της, μέσα από την Anti-Covid-19 πλατφόρμα, θα πραγματοποιήσει καμπάνια συλλογής σημαντικού χρηματικού ποσού για την προμήθεια των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, κ.λ.π)».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση