Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει βοήθεια από εταιρείες της Αμερικής στην μάχη με τον κορονοϊό

Η Αμερική ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα να δέχεται το χτύπημα της πανδημίας η οποία πλήττει τις κοινωνίες για περισσότερο από 4 μήνες με τον Πρόεδρο της Αμερικής, να ζητάει την βοήθεια των εταιρειών με σκοπό να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει από την “εξαιρετική Αμερικανική βιομηχανία” να αναπτύξει και να δωρίσει μάσκες, αναπνευστήρες και άλλες ιατρικές προμήθειες.

Ο Τραμπ σε δήλωση του από τον Λευκό Οίκο ενημέρωσε επίσημα ότι οι N95 μάσκες έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται από την κυβέρνηση στα νοσοκομεία τα οποία αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ σχεδιάζει τους επόμενους 18 μήνες να αγοράσει 500 εκατομμύρια μάσκες τις οποίες θα αποθηκεύσει για έκτακτη ανάγκη.

Την προσπάθεια της Αμερικής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα βοηθήσουν εταιρείες όπως η Razer, Apple καθώς η Tesla. Πιο συγκεκριμένα η Razer θα παρέχει στο σύστημα υγείας της Αμερικής 1 εκατομμύριο μάσκες ενώ η Apple θα δωρίσει 2 εκατομμύρια μάσκες. Η Tesla από την μεριά της έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη αναπνευστήρων.

Τα κρούσματα στην Αμερική έχουν φτάσει στο μισό εκατομμύριο ενώ οι νεκροί από τον κορονοϊό ανέρχονται στους 10.000.

Πηγή

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει βοήθεια από εταιρείες της Αμερικής στην μάχη με τον κορονοϊόTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης