Ναυάγιο με συνέχεια την Πέμπτη στο Eurogroup-Θα καλυφθούν οι διαφορές εκτιμά ο Χ. Σταϊκούρας

Ναυάγιο με συνέχεια την Πέμπτη στο Eurogroup-Θα καλυφθούν οι διαφορές εκτιμά ο Χ. Σταϊκούρας

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί  η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με στόχο να βρεθεί κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την κρίση του κορονοϊού. Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των κρατών – μελών της ευρωζώνης, παρά τη σημαντική πρόοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν έως αύριο. Αυτό δήλωσε  για την ολονύκτια συνεδρίαση του Eurogroup που διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Έιχε προγραμματιστεί να γίνει συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί , ωστόσο, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, «μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε συμφωνία αλλά δεν έχουμε ακόμα μία».

«Στόχος μου παραμένει για ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τις επιπτώσεις του covid-19 (για να προστατεύσουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) αλλά και για ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης» πρόσθεσε ο Μάριο Σεντένο στην ανάρτησή του.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα  έχει ως εξής:

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη μετέπειτα ανάταξη της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο».

 Ευχάριστη έκπληξη για τα ελληνικά ομόλογα

Ο Έλληνας υπουργός μετά την απόφαση της ΕΚΤ  να κάνει δεκτά  ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες,  σχολίασε ότι  διευρύνονται σημαντικά οι πηγές χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Σχετική είδηση:Μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup- Στις 11:00 οι ανακοινώσεις

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση