Άνοιξε η πλατφόρμα για εργαζόμενους-δικαιούχους των 800 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα για εργαζόμενους-δικαιούχους των 800 ευρώ

Άνοιξε και για τους εργαζόμενους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την χορήγηση των 800 ευρώ. Η αίτηση υποβάλλεται μέχρι τις 10 Απριλίου και με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του εργαζόμενου.

Σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής.

Το υπουργείο Οικονομικών, στο μεταξύ, ανακοίνωσε πρόσθετους κωδικούς επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.
Μεταξύ αυτών είναι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές, μεταφορείς, μεσίτες και συνεργεία καθαρισμού. Πλέον θα ισχύουν και για αυτές τις κατηγορίες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως είναι η αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, η αναστολή καταβολής του ΦΠΑ Μαρτίου, η έκπτωση 40% επί του ενοικίου για επαγγελματική στέγη ή για πρώτη κατοικία και η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Σε λειτουργία η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση