Μόσιαλος προς κυβερνήσεις: Αγοράστε όλα τα τεστ ταχείας διάγνωσης

Να αγοράσουν οι κυβερνήσεις όλες τις πατέντες για τα τεστ ταχείας διάγνωσης προτείνει ο καθηγητής πολιτικής της Yγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο facebook.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε, σε αξιοσημείωτα μικρό χρονικό διάστημα και σε πραγματικό χρόνο, τη δουλειά μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον (κλινικό και εργαστηριακό), μέσω των γρήγορων διαδικασιών δημοσίευσης των επιστημονικών ανακοινώσεων, να επιταχύνει τις συνθήκες για να μεταφερθεί η πληροφορία στον πάγκο. Η ροή αλληλοτροφοδότησης είναι από τον πάγκο στην παραγωγή, όπου και μετά τα απαραίτητα τεστ θα επιστρέψει στην κλινική εν είδει τεστ ταχείας διάγνωσης, ώστε να διευκολύνει τη διαχείριση ασθενών».

Eνα παράδειγμα τέτοιου τεστ είναι Το ID NOW της εταιρίας Abbott, όπου μπορεί σε θερμοκρασία δωματίου να ανιχνεύει σε 5 μόνο λεπτά εάν κάποιος ασθενής είναι θετικός στη νόσο (και σε 13 λεπτά εάν είναι αρνητικός). Η εταιρία ελπίζει πως θα καταφέρει να παράγει 50.000 τεστ την ημέρα. Σύμφωνα, όμως, με την ανακοίνωση της εταιρίας, η πλατφόρμα της Abbott εγκρίθηκε μεν από το FDA (την Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων) με άδεια Χρήσης Eκτακτης Ανάγκης (EUA), αλλά θα διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση