Νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 6 (live)

Νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 6 (live)

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες θα ανακοινώσει την επιβολή καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Οι αρχές έχουν ζητήσει σε ιδιαίτερα δραματικούς αλλά και αυστηρούς τόνους, απόλυτο σεβασμό στα περιοριστικά μέτρα, για να μην ζήσουμε -όπως τονίζουν- μοιραίες σκηνές όπως στην Ιταλία και την Ισπανία,ωστόσο έχουν ήδη επισημανθεί αρκετά περιστατικά ανεύθυνης συμπεριφοράς τις τελευταίες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό χθες στην Καστοριά, όπου το ΕΚΑΒ απηύθυνε έκκληση να μην δυσχεραίνουν οι πολίτες την πρόσβαση των ασθενοφόρων,καταγγέλλοντας καθυστέρηση κατεπείγουσας διακομιδής λόγω του κόσμου που είχε βγει για βόλτα στους δρόμους.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι αυξάνεται ο αριθμός των συλληφθέντων στην επικράτεια για παραβίαση των μέτρων όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων, και χθες συνελήφθησαν άλλα 12 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 233.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί έφτασαν τους 13 από τον κορονοϊό και 530 τα κρούσματα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 24η θέση παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων και 32η σε αριθμό κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με τον περιορισμό να εισέρχεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ, ενώ από αύριο οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση 5 μέτρα μεταξύ των πάγκων.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου