Αναβλήθηκε η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 2016 στην Ικαρία.

Αναβλήθηκε η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 2016 στην Ικαρία.

Άλλη μια αναβολή (η 2η στην σειρά) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου, πήρε η Ποινική υπόθεση των δύο εργατών από την Ικαρία οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από εγκληματικές παραλήψεις των εργασιών στο εργοτάξιο της Development Παναγιωτόπουλος ΑΕ η οποία είχε αναλάβει το οδικό έργο Κάλαμος – Να στην Ικαρία. Οι συγγενείς των δυο άτυχων εργατών παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν βρέθηκαν στην δικαστική αίθουσα στην Σάμο όπου βίωσαν άλλη μια απογοήτευση με την 2η αναβολή που ζήτησαν και οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι δεν ήταν παρόντες.
Η υπόθεση ξεκινάει στις 25 Φεβρουαρίου του 2016 με το τραγικό ατύχημα που ως αποτέλεσμα είχε τον διαμελισμό των δύο εργατών στη περιοχή Μαυριάνου όπου βρισκόταν το μηχάνημα-σπαστήρα χρονολογίας του 1951.

Έκτοτε οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν αποζημιωθεί. Η εταιρία αρνείται να αποζημιώσει το επιδικασθέν ποσό που κέρδισαν οι οικογένειες στο Αστικό Δικαστήριο, ασκήθηκε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 26 Μαρτίου του 2019 αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση.
Άλλη μια διάσταση στο θέμα δίνει και η τότε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων που επισημαίνει: «Οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, πρέπει να βγουν στο φως. Τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον πολύτιμα εργαλεία για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Η αποψίλωση από προσωπικό και ουσιαστικά η παράλυση των υπηρεσιών επιθεώρησης εργασίας, που στερεί τους χώρους δουλειάς, από ουσιαστικούς ελέγχους, δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (μαζί με την πρόσφατη τραγωδία) θρηνούμε τέσσερις συναδέλφους, που έχασαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου».

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης είναι στις 11 Μαΐου του 2020 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου και όπως μας δήλωσε η πολιτική αγωγή αν η υπόθεση δεν τελεσφορήσει θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο.

The post Αναβλήθηκε η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 2016 στην Ικαρία. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση