Κορονοϊός: Εν αναμονή των ανακοινώσεων για νέα μέτρα

Κορονοϊός: Εν αναμονή των ανακοινώσεων για νέα μέτρα

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κορονοϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Στη χώρα μας, 21 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, με το σύνολο των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 66.

Από αυτούς, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και ένας στην Εύβοια.

Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται ένας από τους ασθενείς στο νοσοκομείο Πατρών, άλλοι 22 είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση